Singura echipă de rugby care mai reprezintă judeţul nostru într-unul din primele două eşaloane valorice din România, Ştiinţa Petroşani, va avea parte de un viitor sezon competiţional care se va desfăşura într-un nou format.
Comasarea diviziilor
Divizia Naţională de Seniori (DNS) la rugby, al doilea eşalon valoric al ţării, în care Ştiinţa evoluează de ani buni, va suferi modificări majore în componenţa sa. Decizia a fost luată de Biroul Federal al Federaţiei Române de Rugby (FRR) în şedinţa de săptămâna trecută şi implică toate competiţiile de seniori organizate sub egida acesteia. Punctul cel mai interesant al şedinţei a fost decizia de a comasa Divizia Naţională (eşalonul 2) cu Divizia A (eşalonul 3) într-o singură competiţie, care – cel puţin aşa se speră – va aduna la start 12 echipe. Formatul noii competiţii care începe în toamnă va fi stabilit de comun acord între cluburile participante şi Departamentul Competiţii al FRR, deocamdată existând două variante aprobate din cele trei propuse iniţial.
Drept de promovare
Ca un tablou general al rugbyului românesc pe plan intern, să amintim aici situaţia completă la finalul sezonului 2017 – 2018. Superliga CEC Bank (primul eşalon valoric) a plecat la start cu şapte echipe, pe parcurs rămânând şase (CSM Politehnica Iaşi s-a retras după turul de campionat). DNS a început şi a terminat cu opt grupări, iar Divizia A a început cu cinci formaţii, iar pe parcurs s-a retras Dinamo II Bucureşti.Cele patru echipe rămase în Divizia A – RC Griviţa Bucureşti, CS Sportul Studenţesc Bucureşti, CS Municipal Sibiu şi CS Mănăştur. Tot în DNS ar urma să mai activeze CS Politehnica Iaşi, retrasă din Superligă, şi echipa din Gura Humorului, oraş care a activat până acum doar la nivel de juniori. Au obţinut drept de promovare în Superligă primele două clasate în DNS, Tomitanii Constanţa, câştigătoarea din 2018, şi Gloria Buzău, finalista acestei ultime ediţii.
Semne de întrebare
Trebuie însă urmărit dacă Tomitanii şi Gloria se vor încumeta să joace în Superligă, pas pe care nu l-au făcut la vremea lor câştigătoarele precedentelor două ediţii din DNS, Ştiinţa Petroşani şi Năvodari, şi pe care l-a făcut cu rezultate dezastruoase Poli Iaşi, care nu a rezistat acolo nici jumătate de sezon. Termenul de înscriere în SuperLiga CEC Bank este 31 iulie, iar echipele angrenate acolo vor începe sezonul competiţional în 11 august, cu meciurile din Cupa Regelui. Tot pe 31 iulie expiră şi termenul limită pentru înscrierile în Divizia Naţională, până atunci cluburile implicate urmând să îşi exprime şi opţiunile dintre cele două variante competiţionale propuse de Biroul Federal. Sezonul pentru echipele din acest eşalon va începe cu deja tradiţionalele turnee de rugby în 7, programate în trei etape, pe 25 august, 1 septembrie şi 9 septembrie. Şi aici sunt semne de întrebare în ceea ce priveşte participarea. Bucovina Suceava a terminat sezonul 2018 cu mari probleme financiare, iar cu un an înainte, CS Mănăştur s-a retras din DNS tot din cauza lipsei banilor, terminând ediţia 2017 – 2018 a Diviziei A pe ultimul loc.
CORVIN FOTOVOLTAIC SRL - societate în faliment, prin lichidator judiciar RELCO ACTIVE SPRL, vinde prin…
Vorbesc cârcotașii că un personaj din zonă, ajuns, cum se spune cu sacii în căruță,…
Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara Pentru că nici nu a început bine anul și a…
Catedrala Națională va fi sfințită duminică, 26 octombrie 2025, de Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I al…
Lucian S., din municipiul Deva Pentru că i-a fost prelungit mandatul de arestare preventivă, bărbatul…
O hunedoreancă de 63 de ani, din Ghelari, nu s-a bucurat deloc de sărbătorile de…