Antrenorii de la Colegiul Naţional Sportiv „Cetate” Deva pun umărul la campania de relansare a gimnasticii româneşti, prin implicarea în acţiunile de preselecţie ce se desfăşoară la nivel naţional în cadrul parteneriatului public-privat sprijinit de OMV Petrom. Gina Gogean, Cristinel Micu şi Sorin Tolteanu derulează în aceste zile acţiuni de preselecţie în şcoli din judeţele Hunedoara, Alba, Sibiu, Braşov, Maramureş, Cluj, Bistriţa-Năsăud şi Sălaj, pentru a descoperi noi talente.
Teste minime, speranţe maxime
Campania este „vitală” pentru renaşterea gimnasticii feminine din România şi are ca grup ţintă fetiţele care doresc să se pregătească pentru a ajunge mari campioane la gimnastică artistică. Tehnicienii testează fetiţele cu vârsta cuprinsă între cinci şi maximum opt ani şi discută cu părinţii, preselecţiile fiind organizate în mai multe şcoli din judeţele Hunedoara, Alba, Sibiu, Braşov, Maramureş, Cluj, Sălaj, Bistriţa-Năsăud. „Am fost deja în peste 50 de şcoli şi grădiniţe din judeţele Hunedoara, Alba, Maramureş şi Sibiu. Urmează să mergem, în săptămânile viitoare, în şcoli şi grădiniţe din judeţele Bihor, Sălaj, Bistriţa-Năsăud şi Cluj. Rolul nostru este să informăm fetiţele şi părinţii despre posibilităţile oferite prin această campanie, motiv pentru care în mai multe localităţi au fost distribuite pliante şi afişe referitoare la acest proiect. În plus, fetiţele care doresc sunt supuse unor teste minime, în funcţie de vârstă şi de dotarea şcolilor, pentru a le evalua calităţile fizice. La final, părinţii şi fetiţele care s-au hotărât că doresc să încerce să urmeze drumul performanţei sunt invitaţi la selecţia finală, care va avea loc la Deva, în data de 31 mai, de la ora 10.30”, a spus fosta mare campioană Gina Gogean Groza, una dintre antrenoarele implicate în proiect.
Deva, pilon naţional al proiectului
Campania ar putea avea ca efect relansarea bazei de selecţie a gimnasticii, care a scăzut dramatic comparativ cu anii 90. „Baza de selecţie a gimnastelor a scăzut foarte mult. Dacă în anii ’90, CNS Cetate Deva şcolariza în jur de o sută de fetiţe pentru disciplina gimnastică, acum, avem în jur de 15-20 de fetiţe. Este o scădere considerabilă, dar cu toate acestea, rezultatele internaţionale ale României rămân totuşi cele de podium” a spus Adrian Liga, directorul CNS „Cetate” Deva. Directorul liceului devean a precizat că munca de preselecţie a antrenorilor este de mare importanţă şi că CNS „Cetate” Deva este unul dintre cele şase centre naţionale prin care se încearcă relansarea gimnasticii. „Este o acţiune ce conţine o intenţie foarte amplă de relansare a gimnasticii, prin susţinerea fetiţelor care vor fi selecţionate în urma acestui proiect derulat la nivel naţional. În ţară, sunt şase centre regionale organizate pentru acest proiect, iar Deva este unul dintre ele, a declarat directorul Colegiului Naţional Sportiv „Cetate” Deva.
Acţiunea se va încheia pe 31 mai, când fetiţele cu aptitudini vor fi invitate la sala olimpică a Colegiului Naţional Sportiv „Cetate“ Deva, pentru un ultim test în faţa antrenorilor, urmând ca apoi să înceapă pregătirea de specialitate.
CORVIN FOTOVOLTAIC SRL - societate în faliment, prin lichidator judiciar RELCO ACTIVE SPRL, vinde prin…
Vorbesc cârcotașii că un personaj din zonă, ajuns, cum se spune cu sacii în căruță,…
Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara Pentru că nici nu a început bine anul și a…
Catedrala Națională va fi sfințită duminică, 26 octombrie 2025, de Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I al…
Lucian S., din municipiul Deva Pentru că i-a fost prelungit mandatul de arestare preventivă, bărbatul…
O hunedoreancă de 63 de ani, din Ghelari, nu s-a bucurat deloc de sărbătorile de…