În efortul de a ne adapta obiceiurile de viață la realitățile schimbărilor climatice, compania japoneză N-Ark a creat un concept unic de oraș plutitor. Dogen City (foto) este un proiect ambițios care prevede crearea unui oraș maritim care să reziste la creșterea mareelor. De asemenea, constructorii susțin că acesta va fi ”Orașul Apocalipsei” fiind capabil să reziste la un cataclism major.
Servicii medicale
Destinat să găzduiască până la 10.000 de locuitori și 30.000 de vizitatori pe timp de zi, acesta este împărțit în trei componente majore. Prima este un inel locuibil care creează un golf și protejează orașul de tsunami. Inelul este etajat, cu alimente și infrastructură scufundate sub zonele locuibile. În cadrul inelului, arhitectura plutitoare va permite reconfigurarea spațiului în funcție de funcțiile urbane. Sub nivelul mării se află un centru de date de înaltă tehnologie răcit de ocean. Centrul va găzdui sistemul de operare al orașului, precum și o mare parte din serviciile medicale. Conceput ca un oraș al asistenței medicale, o bancă de ADN și un centru de cercetare medicală, precum și facilități chirurgicale și de testare, totul va fi găzduit sub apă. Acest lucru va menține costurile energetice la un nivel scăzut, permițând o utilizare eficientă a spațiului.
„M-am gândit că ar fi grozav dacă am putea crea un oraș în care oamenii să își îmbunătățească în mod natural starea de sănătate, trăind într-un oraș proiectat de la bun început pentru a fi avantajos pentru prevenirea bolilor”, a împărtășit Yuichi Tei, profesor la Școala de Medicină și Inginerie absolventă a Universității din Tokyo. Tei face parte din consiliul consultativ al New Ocean Consortium, care va contribui la realizarea orașului Dogen. Conceptul include, de asemenea, facilități pentru turismul medical, inclusiv izvoare termale cu apă de mare, precum și alimente și preparate culinare produse la fața locului. Pentru a răspunde nevoilor orașului, consorțiul lucrează, de asemenea, la modalități de cultivare a alimentelor folosind acvarii regenerative și circulația resurselor. În prezent, acesta dezvoltă o tehnologie care va exploata nutrienții din apa de mare și va crea un mediu de sol care va permite plantelor să crească cu succes atât timp cât există umiditate. N-Ark a fost fondată în 2021 pentru a crea o fermă plutitoare, dar și-a propus să vizeze și mai sus, în efortul de a aborda criza climatică. Sub umbrela conceptului lor New Ocean, ei reunesc profesioniști din diferite sectoare pentru a lucra la un obiectiv comun. Împreună, ei speră să ia situația negativă în ceea ce privește mediul înconjurător și să o folosească ca pe o oportunitate de a face schimbări pozitive în modul în care trăim.
S-a îmbătat criță și a făcut praf un bolid cumpărat din banii publici. Cârcotașii dintr-o…
Şoseaua care face legătura între municipiul Hunedoara şi localitatea Sântuhalm, de lângă municipiul Deva, una…
Cristian Merișanu, primar municipiul Vulcan Pentru că alături de promotorii locali în turism organizează și…
Andreea P., din Petrila Pentru că a fost acuzată de delapidare și riscă închisoarea, după…
Un nou studiu publicat de revista Nature dezvăluie informații despre modul în care nanoparticulele lipidice…
Anul trecut, a fost observată o creștere semnificativă a numărului de pacienți care au reclamat…