Seceta prelungită din România este în beneficiul minerilor din Valea Jiului, care au unde să îşi vândă producţia de huilă şi nu se tem că vor rămâne cu ea pe stoc.
Debitele Jiului de Vest şi de Est sunt extrem de scăzute, iar pe alocuri, albiile aproape au secat. Reprezentanţii Agenţiei Naţionale de Meteorologie şi Hidrologie spun că aceasta este situaţia la nivelul întregii ţări, iar rezerva de apă în stratul de sol înregistrează valori scăzute şi deosebit de scăzute. Acest lucru afectează direct producţia de energie a hidrocentralelor, dar aduce un plus în ceea ce priveşte termocentralele, care ar putea să acopere această cantitate de energie din sistemul naţional. La ora actuală, atât reprezentanţii Termocentralei Mintia, cât şi cei de la Paroşeni – principalii beneficiari ai huilei extrase din bazinul carbonifer al Văii Jiului – s-au interesat care va fi programul livrărilor până la sfârşitul anului şi prima perioadă a anului viitor.
„Am primit adrese din partea celor de la Mintia şi Paroşeni, prin care se interesau care va fi programul nostru de livrări. Termocentrala Mintia are un stoc de 350.000 de tone, în timp ce SE Paroşeni are un stoc de 30.000 de tone. Noi suntem pregătiţi să acoperim o creştere de producţie pe final de an de 12.000 de tone/zi, până la 15.000 de tone/zi, faţă de 7.000 de tone/zi în prezent, pentru că la Paroşeni va intra în funcţiune un complex mecanizat şi vor fi deschise şi noi capacităţi de producţie“, a declarat Cristian Nicolescu, director producţie în cadrul CNH Petroşani.
Senatorul „resturilor” PNL, Călin Marian, își arogă merite nejustificate într-o investiție privată, iar primăria VEȚEL…
In prezent, la un cazino online mai poti juca si alte jocuri de noroc, nu…
STIMAȚI CONCETĂȚENI ROMÂNI Mă adresez fiecăruia dintre Domniile Voastre deoarece țara noastră, a fiecăruia în…