Şedinţa de vineri a Consiliului Judeţean Hunedoara a fost un deliciu pentru cei care au asistat la ea. Evident, situaţia ar fi fost de râs, dacă nu ar fi de plâns.
Toate bune şi frumoase la întrunirea aleşilor judeţeni din 28 iulie 2017. S-au votat creşteri salariale, în multe cazuri chiar dublări de lefuri pe la angajaţii instituţiei şi nu sunt puţine, credeţi-ne.
Administrarea deponeului, cuiul lui Pepelea
Şedinţa s-a oprit din mersul normal în momentul în care s-a trecut la votarea unei hotărâri pentru un act adiţional la contractul de administrare a deponeului ecologic de la Bârcea Mare. Şi, de aici s-a dezlănţuit scandalul.
Consilierul PNL Florian Toma a început seria atacurilor, solicitând nişte explicaţii vizavi de hotărârea pe care o analizau, pentru deponeul ecologic de la Bârcea Mare. Moment în care Mircea Bobora s-a dezlănţuit, pierzându-şi cumpătul pur şi simplu. Bobora susţinea că, de fapt, aleşii liberali nu pricep ce se discută şi că aceştia au un singur scop, să atace conducerea executivă a judeţului. Acesta nu i-a lăsat nici pe vicepreşedintele Daniel Andronache (n.r. – care este şi preşedintele ADI Deşeuri), nici pe administratorul public al judeţului, Dan Stoian, să vină cu explicaţii pentru consilierii liberali care au acuzat conducerea instituţiei de mai multe nereguli.
„Unde este performanţa economică?”
La un moment dat, când Dorin Gligor (PNL) a intrat în discuţie, acesta i-a reamintit şefului CJ că, în urmă cu câteva luni, pe vremea când Bobora era vicepreşedinte al CJ, spunea că va demisiona din funcţie, dacă deponeul ecologic nu va fi funcţional în 31 martie 2017. „Eu nu dau explicaţii decât colegilor mei din PSD”, i-a răspuns Mircea Bobora lui Dorin Gligor.
„Mircea Bobora ne spune că munceşte pentru hunedoreni. Ni se dau explicaţii (n.r. – vizavi de deponeul ecologic) care mai de care mai aberante. Instanţa a stabilit că încredinţarea administrării deponeului nu este legală. De un an de zile, noi, liberalii, atragem atenţia şi le spunem social-democraţilor cum trebuie procedat în această situaţie. Am spus că încredinţarea directă a administrării nu este performantă din punct de vedere economic. Acum, ni s-a cerut să votăm o modificare la contractul cu Supercom (n.r. – firma care administrează deponeul ecologic), astfel ca tona de deşeuri depozitate să coste 80 de lei. Însă, în licitaţia care va fi făcută pentru desemnarea câştigătorului pentru administrarea deponeului se porneşte de la 50 de lei per tonă, în jos. Şi, atunci, întreb, unde este performanţa economică, domnilor de la PSD?”, a declarat consilierul judeţean PNL Dorin Gligor.
De cealaltă parte, conducerea CJ Hunedoara susţine că liberalii habar nu au despre ce vorbesc şi că le vor pune la dispoziţie toată documentaţia pentru a se lămuri asupra acestei situaţii de la deponeul Bârcea Mare.
CORVIN FOTOVOLTAIC SRL - societate în faliment, prin lichidator judiciar RELCO ACTIVE SPRL, vinde prin…
Vorbesc cârcotașii că un personaj din zonă, ajuns, cum se spune cu sacii în căruță,…
Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara Pentru că nici nu a început bine anul și a…
Catedrala Națională va fi sfințită duminică, 26 octombrie 2025, de Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I al…
Lucian S., din municipiul Deva Pentru că i-a fost prelungit mandatul de arestare preventivă, bărbatul…
O hunedoreancă de 63 de ani, din Ghelari, nu s-a bucurat deloc de sărbătorile de…
View Comments
fratele RUMEGUS nu prea admite sa fie contrazis , are raspuns la orice bla ,bla ,bla, intrebati l de astronomie ,medicina , etc si veti vedea ca toate le stie bla, bla ,bla.