În timp ce minerii din Valea Jiului, care intră zi de zi în subteran, iau drept salariu undeva la 1.500 de lei pe lună, şefii care stau în birouri şi nu ştiu să redreseze societatea aflată în faliment, câştigă sume de cinci ori mai mari.
Nu a vrut să spună cât are salariul
Sâmbătă, la întâlnirea de la Consiliul Judeţean unde s-a discutat, la iniţiativa preşedintelui Laurenţiu Nistor, despre soarta Complexului, Samuel Dioane a fost întrebat care este salariul său?. Deşi, iniţial, directorul general nu a vrut să răspundă la întrebarea adresată de MESAGERUL HUNEDOREAN, susţinând că salariul său este confidenţial, la insistenţele noastre el a răspuns că are un salariu net de 8.000 de lei. Şi, a spus adevărul. Jurnaliştii de la evz.ro au aflat şi au publicat declaraţiile de avere ale oamenilor cu funcţii de conducere de la Complexul Energetic Hunedoara.
Directorul general, salariu brut de peste 15.000 lunar
Astfel, potrivit celor de la evz.ro, directorul general al CEH, Samuel Dioane, încasează un salariu anual de 191.064 de lei (15.922 de lei lunar, brut). Acesta a activat, în trecut, ca muncitor necalificat, lăcătuş subteran, sondor şi inginer mecanic la Mina Lonea. În 2006, a absolvit Facultatea de Inginerie Mecanică şi Electrică, iar în 2008 a devenit şeful grupei de salvatori minieri de la această unitate de exploatare. În 2016, a fost numit şef serviciu transport electromecanic, apoi inginer-şef şi director al Exploatării Miniere Lonea. Se pare că, la presiunea minerilor, Dioane va pleca din această funcţie în scurt timp. Reamintim că Samuel Dioane a trecut la PNL, de la PSD, ca să-şi păstreze postul de director general al CEH.
Odată dobândită calitatea de administrator special, electricianul pensionat Ioan Cristian Roşu a fost nevoit să depună declaraţii de avere şi de interese. A făcut-o la şapte luni de la numire, în data de 10 iunie 2020, în document menţionând că, în ultimul an fiscal (adică până la finalul anului 2019), a încasat pentru activitatea prestată la Complexul Energetic Hunedoara suma de 15.184 de lei. Practic, pentru o lună şi cinci zile. La această indemnizaţie însemnată se mai adaugă şi suma de 45.540 de lei, pe care a încasat-o, în cursul anului 2019, de la Casa Judeţeană de Pensii Hunedoara.
Nici ceilalţi şefi nu câştigă puţin
Directorul tehnic de dezvoltare, Ioan Conţ, declară, în documentul completat, venituri salariale anuale de 77.339 de lei, adică un salariu de 6.444 de lei lunar, iar directorul economic Carmen Taşcău un salariu anual de 71.674 de lei, deci salariu de 5.972 lei pe lună.
Directorul Comercial, Nelu Ardelean, a încasat în ultimul an fiscal un salariu de 86.290 de lei (7.190 lei pe lună), iar şefa de “juridic”, Dumitrela Gabriela Iosip, 97.500 de lei (81.125 lei lunar). Cosmin Lucian Chiuzan, care ocupă funcţia de director al Direcţiei Miniere, a încasat un salariu anual de 101.141 de lei (ar veni 8.428 lei pe lună).
Minerii de la Mina Lupeni au protestat, închizându-se timp de şapte zile în subteran, aceştiia fiind nemulţumiţi de banii pe care îi câştigă, pe care nici măcar nu i-au primit la timp, şi de condiţiile grele de muncă.
CORVIN FOTOVOLTAIC SRL - societate în faliment, prin lichidator judiciar RELCO ACTIVE SPRL, vinde prin…
Vorbesc cârcotașii că un personaj din zonă, ajuns, cum se spune cu sacii în căruță,…
Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara Pentru că nici nu a început bine anul și a…
Catedrala Națională va fi sfințită duminică, 26 octombrie 2025, de Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I al…
Lucian S., din municipiul Deva Pentru că i-a fost prelungit mandatul de arestare preventivă, bărbatul…
O hunedoreancă de 63 de ani, din Ghelari, nu s-a bucurat deloc de sărbătorile de…
View Comments
Nu ne indoiam de salariile mult mai mari ''la birouri'' dar pt functiile de conducere s-a licitat presupun, plus ca fiecare partid cand a fost la conducere a venit cu reprezentantul care urma sa fie director iar acesta aduce o suma de rude si prieteni care-l urmeaza...asa ca pt subteran raman putin bani in acest caz...ar trebui schimbat modul acesta de a pune directori politic dar am dubii ca se va schimba ceva, dupa cum dovedesc partidele mai vechi si mai noi de pe esicherul romanesc.