Președintele ANAF, Lucian Heiuș (foto), a declarat că încasările ANAF au crescut în primele opt luni ale anului cu 22,4 la sută în termeni nominali și cu 12,5 la sută în termeni reali, la 246,2 miliarde lei. Planul instituției pentru acest an este 375,9 miliarde lei, a precizat Heiuș. Șeful ANAF a spus că, în urma controalelor începute la persoanele fizice, a început să primească telefoane de amenințare. „Este normal când ai o astfel de funcție”, a spus Heiuș, care a precizat că este apelat de pe cartele pre-pay și că nu se sperie.
Nu au cont bancar
Instituția spune că a identificat diferențe de peste 50.000 de lei între veniturile declarate și cele realizate în cazul a 500.000 de persoane. Instituția a suplimentat efectivul de inspectori pentru persoanele fizice și că în prezent media lunară a diferențelor de venituri descoperite este de 20 de milioane de lei, din care impozitul calculat este 5 milioane de lei.Șeful ANAF spune că în perioada următoare vor fi demarate licitațiile pentru digitalizarea instituției, într-un program gestionat împreună cu Ministerul Finanțelor și că speră ca până la finele anului viitor să funcționeze deplin factura electronică. În context, președintele ANAF a precizat că în jur de 300.000 de firme din România, adică aproximativ una din patru, nu au cont bancar, lucrând doar cu numerar.
Lucian Heiuş, președintele Agenției Naționale de Administrare Fiscală, a declarat duminică la Digi24 că „6-7 inspectori” au fost prinși în flagrant luând șpagă anul acesta și au fost arestați. Întrebat dacă „se mai ia șpagă la ANAF”, Lucian Heiuş a răspuns afirmativ. „Din păcate, da. Anul ăsta am avut în jur de 6, 7 inspectori care au fost prinși în flagrant și au fost arestați direct”, a spus şeful ANAF. Lucian Heiuş susţine că poți reduce tentația reducând la maximum contactul dintre inspectori și agenții economici. „Cu cât reușim să digitalizăm mai repede, să avem acces direct din biroul inspectorului la contabilitatea firmei, cu atât vom reduce mai mult contactul direct dintre inspectori si contribuabili. Nu e un fenomen de masă. O mână de oameni aruncă o anatemă asupra întregului ANAF, unde majoritatea sunt oameni cinstiți, dedicați profesiei. Din păcate, mai există și asemenea oameni”, spune şeful ANAF.
CORVIN FOTOVOLTAIC SRL - societate în faliment, prin lichidator judiciar RELCO ACTIVE SPRL, vinde prin…
Vorbesc cârcotașii că un personaj din zonă, ajuns, cum se spune cu sacii în căruță,…
Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara Pentru că nici nu a început bine anul și a…
Catedrala Națională va fi sfințită duminică, 26 octombrie 2025, de Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I al…
Lucian S., din municipiul Deva Pentru că i-a fost prelungit mandatul de arestare preventivă, bărbatul…
O hunedoreancă de 63 de ani, din Ghelari, nu s-a bucurat deloc de sărbătorile de…