Sorin Buşe a anunţat că, încă de la începutul acestei săptămâni, au fost reluate lucrările pe segmentul Cunţa-Sălişte, care a fost demolat după ce carosabilul o luase la vale din cauza alunecărilor de teren.
“De marţi, lucrările au început pe lotul III al autostrăzii Orăştie-Sibiu, secţiunea Cunţa-Sălişte. Erau deja pregătite utilajele, aşteptau numai autorizaţia, se lucrează acum intens. Acolo se lucrează la foc continuu şi, între mijlocul şi sfârşitul lunii viitoare, lucrările vor fi terminate. Intenţia noastră este de a redeschide traficul, dar esenţial este ca traficul să fie deschis în siguranţă”, a declarat ministrul Sorin Buşe.
Ministrul Transporturilor a mai declarat că, înainte de reluarea traficului rutier pe lotul III al autostrăzii Sibiu-Orăştie, va fi făcută o evaluare tehnică a celor 22 de kilometri. O porţiune de 200 de metri din autostrada Sibiu-Orăştie, aflată în zona kilometrului 60 şi deschisă în noiembrie 2014, a fost demolată şi este refăcută complet, din cauza unor probleme la fundaţie cauzate de infiltraţii. În noiembrie 2015, Ministerul Transporturilor a anunţat că la CNADNR corpul de control al ministrului de resort a identificat o serie de nereguli privind inclusiv proiectul autostrăzii Orăştie-Sibiu, unde o porţiune de 200 metri trebuie demolată şi reconstruită, şi a sesizat organele statului, suspectând fapte penale.
Lotul trei al Autostrăzii Sibiu-Orăştie a fost inaugurat în noiembrie 2014 de ministrul de atunci al Transporturilor, Ioan Rus, şi de fostul premier Victor Ponta, cu două zile înainte de turul doi al alegerilor prezidenţiale. Lotul are o lungime de 22 de kilometri, dintre care 6 km au fost afectaţi de alunecări de teren. Contractul pentru acest tronson a fost semnat în mai 2011, având o valoare de 182,9 milioane de euro.
Loturile 1, 2 şi 4 din Autostrada Sibiu-Orăştie au fost deschise traficului în decembrie 2013, lotul 3, de la Sălişte la Cunţa, rămânând însă în şantier din cauza alunecărilor de teren din zonă. Loturile 1, 2 şi 4 ale acestei autostrăzi, cu o lungime totală de 60,5 kilometri, au fost realizate în urma unei investiţii totale de 1,46 miliarde de lei (326,5 milioane de euro), fără TVA.
CORVIN FOTOVOLTAIC SRL - societate în faliment, prin lichidator judiciar RELCO ACTIVE SPRL, vinde prin…
Vorbesc cârcotașii că un personaj din zonă, ajuns, cum se spune cu sacii în căruță,…
Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara Pentru că nici nu a început bine anul și a…
Catedrala Națională va fi sfințită duminică, 26 octombrie 2025, de Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I al…
Lucian S., din municipiul Deva Pentru că i-a fost prelungit mandatul de arestare preventivă, bărbatul…
O hunedoreancă de 63 de ani, din Ghelari, nu s-a bucurat deloc de sărbătorile de…