Senatorul Vochiţoiu crede că proiectele de lege propuse de el vor fi adoptate

Oana Mihnea

Ieri, într-o conferinţă de presă, senatorul şi preşedintele organizaţiei judeţene a UNPR Hunedoara, Haralambie Vochiţoiu (foto), a adus în atenţie două proiecte legislative extrem de importante pentru cetăţeni.
Proiectul de lege iniţiat de senatorul din Valea Jiului, prin care operatorii nu vor mai avea dreptul să sisteze furnizarea serviciului de alimentare cu apă şi de canalizare pentru utilizatorii care sunt buni platnici a trecut de Senat. Vochiţoiu a afirmat că, după ore întregi de discuţii cu reprezentanţii Autorităţii Naţionale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice, propunerea legislativă a fost votată cu unanimitate de voturi şi acum se află la Camera Deputaţilor. Două reglementări au fost aprobate de comisie, una referitoare la interzicerea debranşării a celor bun-platnici din cauza celorlalţi locatari şi alta, care prevede cesiunea datoriilor către operatorul de apă.
„Datoriile mai vechi de 90 de zile vor putea fi cesionate de către asociaţiile de proprietari sau locatari către operatorul de apă, care urmează să îşi recupereze banii în instanţă. Aceasta a fost solicitarea ANRSC şi dacă avem unanimitate de voturi, sunt convins că şi plenul Camerei Deputaţilor va fi în sentimentul meu, pentru a se face dreptate românilor. Atât timp cât numai ei ştiu ce sacrificii fac ca să îşi plătească facturile, nimeni, niciodată să nu le mai poată întrerupe furnizarea apei potabile“, a declarat senatorul Vochiţoiu. Printre soluţiile tehnice pe care le implică această iniţiativă legislativă se numără schimbarea apometrelor clasice cu unele cu citire radio, care costă cu 10 euro mai mult decât celelalte, dar citirea se poate face de la distanţă.
A doua problemă pusă în discuţie de senator a fost aceea a completării articolului 1 din Legea nr. 8/11 ianuarie 2006, privind instituirea indemnizaţiei pentru pensionarii sistemului public de pensii, membri ai uniunilor de creatori legal constituite şi recunoscute ca persoane juridice de utilitate publică. Creaţia jurnalistică a fost omisă, şi la solicitările venite din partea Uniunii Ziariştilor din România, senatorul Haralambie Vochiţoiu a propus completarea legii, cu un nou alineat, care să reglementeze domeniile uniunilor de creatori, inclusiv domeniul creaţiei jurnalistice. Prin urmare, jurnaliştii ar urma să beneficieze, în calitate de creatori, de o indemnizaţie de 50 la sută din pensia normală. Totuşi, ar exista unele condiţii care trebuie îndeplinite. Şi anume, persoanele în cauză să fi fost asigurate la sănătate, să îndeplinească limita de vârstă pentru pensionare, să demonstreze că a muncit ca ziarist minimum 15 ani şi să facă parte măcar cinci ani dintr-o asociaţie profesională.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

S-a îmbătat criță și a fă­cut praf un bolid cum­părat din banii pu­blici. Cârcotașii dintr-o…

3 ore ago

Şoseaua Hunedoara-Sântuhalm, modernizată la standardul TransRegio pentru conexiune directă cu A1

Şoseaua care face legătura între mu­ni­cipiul Hunedoara şi localitatea Sântuhalm, de lângă municipiul Deva, una…

3 ore ago

Bulina albă

Cristian Merișanu, primar municipiul Vulcan Pentru că alături de promotorii locali în turism organizează și…

3 ore ago

Bulina neagră

Andreea P., din Petrila Pentru că a fost acuzată de delapidare și riscă închisoarea, după…

3 ore ago

Te-ai vaccinat împotriva Covid? S-ar putea să ai probleme cu inima

Un nou studiu publicat de revista Nature dezvăluie informații despre mo­dul în care nanoparticulele lipidice…

3 ore ago

Nu s-a schimbat nimic. Cu salarii babane, unii medici încă cer șpagă

Anul trecut, a fost observată o creștere semnificativă a numărului de pacienți care au reclamat…

4 ore ago