Echipa de junioare a României a avut o prestaţie mult mai bună decât senioarele la Campionatul European de la Glasgow, reuşind să termine concursul pe locul 4. Echipa compusă de Silviana Sfiringu, Ana-Maria Puiu, Antonia Duţă, Ioana Stănciulescu, Daniela Trică a totalizat 154.862 puncte, fiind la 4 puncte distanţă de medalia de bronz, obţinută de Marea Britanie. Clasamentul final pe echipe la junioare a fost următorul: 1. Italia 161.063,2. Rusia 160.363; 3. Marea Britanie 158.931 şi România 154.862.
În urma evoluţiilor, junioarele României s-au calificat în trei finale, ieri, la care gimnastele noastre au avut evoluţii mult mai bine notate decât în calificări. În finala de la sol, Ioana Stănciulescu a reuşit frumoasa performanţă de a se clasa pe locul I, cucerind medalia de aur, fiind notată cu 13.433. Ea a fost urmată de italiana Giorgio Villa şi de englezoaica Amelia Morgan. Cea de a doua gimnastă din România calificată la acest aparat, Antonia Duţă, a avut aceeaşi notă ca şi ocupanta locului trei -12.900, dar conform regulamentului medalia s-a acordat gimnastei care a avut o clasare mai bună la individual compus. Silviana Sfiringu a ocupat locul 5 la sărituri cu 13.846 iar la bârnă s-a clasat pe locul 6 cu 12.700.
Şi totuşi, gimnastica feminină din ţara noastră continuă să se afle în mare suferinţă. Sportivele senioare din ţara noastră au ratat finala primelor opt formaţii la Campionatul European de la Glasgow, după ce au încheiat abia pe locul 12 în calificări.
Fără Ana Maria Ocolişan, accidentată la antrenamentul oficial, România a reuşit doar două evoluţii mai bune prin Denisa Golgotă, la sărituri şi sol, în urma cărora ea a şi obţinut calificarea în finalele pe aparate cu a 5-a notă în fiecare caz. România a obţinut notă de trecere doar la sărituri, unde a realizat al 5-lea total: 41.532, iar problema cea mai mare a fost la paralele, toate cele trei reprezentante ale României care au concurat la acest aparat, având exerciţii cu ratări, astfel că nota maximă a fost 11.633, acordată pentru evoluţia la acest aparat a devencei Denisa Golgotă. Cu un total de 32.866, echipa noastră a fost învinsă la acest aparat de echipe cum sunt Finlanda, Slovacia, Turcia etc, care nu spun nimic în gimnastica mondială. În tot concursul, fetele din România au avut doar patru note care au trecut de 13.000 şi trei la sărituri: Laura Iacob 13.666, Nica Ivănuş 13.533, Denisa Golgotă 13.999 şi una la sol, pentru aceeaşi Denisa Golgotă.
La finalul competiţiei medalia de aur pe echipe a fost câştigată de echipa Rusiei care a totalizat 165.195 puncte, urmată în clasament de Franţa (161.131 puncte) şi Olanda (159.563 puncte).
Totuşi, ieri, am avut parte şi de o veste bună. În finalele pe aparate, tânăra gimnastă din Deva, Denisa Golgotă (descoperită de prof. Cristian Enoiu), a reuşit o evoluţie bună la sărituri, aparatul ei preferat, unde s-a clasat pe locul al treilea, cucerind medalia de bronz cu nota 14.166, şi mai bună la sol, unde a fost notată cu 13.600, notă graţie căreia a cucerit titlul de vicecampioană europeană şi medalia de argint. Vom reveni!
CORVIN FOTOVOLTAIC SRL - societate în faliment, prin lichidator judiciar RELCO ACTIVE SPRL, vinde prin…
Vorbesc cârcotașii că un personaj din zonă, ajuns, cum se spune cu sacii în căruță,…
Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara Pentru că nici nu a început bine anul și a…
Catedrala Națională va fi sfințită duminică, 26 octombrie 2025, de Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I al…
Lucian S., din municipiul Deva Pentru că i-a fost prelungit mandatul de arestare preventivă, bărbatul…
O hunedoreancă de 63 de ani, din Ghelari, nu s-a bucurat deloc de sărbătorile de…