Datorii de milioane de lei nerecuperate şi previziuni sumbre pentru anul 2011. Aceasta este situaţia Asociaţiei „Salvital” Hunedoara, cea care coordonează serviciul SMURD din judeţ. Problemele cu care se confruntă au fost prezentate, ieri, de coordonatorul acestuia, Petru Mărginean (foto).
Şomaj tehnic prin rotaţie
Pentru ca Serviciul SMURD Hunedoara să îşi poată continua activitatea, în cursul acestui an, fiecare modul a intrat în şomaj tehnic pentru o lună. Degeaba, însă, pentru că această măsură nu i-a sensibilizat pe cei 36 de datornici ai Asociaţiei, care nu se grăbesc să îşi achite restanţele financiare. Datoriile celor 36 de membri ai Asociaţiei se ridică la aproximativ 1,1 milioane de lei. „Aceste datorii reprezintă restanţe salariale, la cotizaţii sau la ratele ambulanţelor. Unii dintre aceşti membri au datorii neachitate încă din anul 2007. Zece au fost deja acţionaţi în instanţă şi am reuşit în acest an să recurepăm, prin ordin judecătoresc, circa 300.000 de lei. Numai că, într-un singur an, cheltuielile asociaţiei se ridică la 3,4 milioane de lei”, a declarat Petru Mărginean (medalion), preşedintele Asociaţiei „Salvital” Hunedoara.
Oraşele Lupeni şi Simeria, în topul datornicilor
Cei mai mari restanţieri ai Asociaţiei sunt consiliile locale din Lupeni şi Simeria, cu 358.000, respectiv 122.000 de lei. Potrivit datelor furnizate de reprezentanţii SMURD Hunedoara, Consiliul Local Lupeni are restanţe în valoare de 115,904 lei la ratele ambulanţelor, 16.000 la cotizaţii şi 226,699 la salarii. Datoriile au fost acumulate în perioada 2007-2010. Consiliul Local Simeria şi-a achitat datoriile privind cotizaţiile şi leasingul maşinilor, însă a uitat să plătească salariile paramedicilor. „Cu sumele pe care am reuşit în acest an să le recuperăm, ne vom putea descurca până la sfârşitul lunii ianuarie a anului viitor. Ce vom face după această dată, nu ştim încă. Sperăm să nu ajungem în situaţia de a desfiinţa module”, a mai declarat Petru Mărginean. Printre restanţieri se numără consiliile locale din Lupeni, Simeria, Vălişoara, Brad, Geoagiu, Băniţa, Vaţa de Jos şi Buceş.
De la începutul anului şi până în prezent, paramedicii SMURD din judeţul Hunedoara au intervenit în 4.384 de situaţii, cele mai multe fiind accidente rutiere. Comparativ cu anul 2009, numărul intervenţiilor a crescut cu patru procente. La nivelul judeţului există opt module SMURD, în care activează 81 de paramedici.
CORVIN FOTOVOLTAIC SRL - societate în faliment, prin lichidator judiciar RELCO ACTIVE SPRL, vinde prin…
Vorbesc cârcotașii că un personaj din zonă, ajuns, cum se spune cu sacii în căruță,…
Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara Pentru că nici nu a început bine anul și a…
Catedrala Națională va fi sfințită duminică, 26 octombrie 2025, de Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I al…
Lucian S., din municipiul Deva Pentru că i-a fost prelungit mandatul de arestare preventivă, bărbatul…
O hunedoreancă de 63 de ani, din Ghelari, nu s-a bucurat deloc de sărbătorile de…
View Comments
Abia acum am observat ce "bilant deosebit"!
Si "conducator de proiect" ??? Dl Marginean ????
Domnia sa parca este "perdantul" de serviciu in judet ! ? ! ?
Nu aude nimeni ???? Ceva doctori, vraci , vindecatori pe la SMURD mai sunt ?????
Cel care practica echitatia, presedintele SMURD Hunedoara, cat castiga din banii contribuabililor? El are venitul de la SMURD diminuat cu 25%?
sa plece Margineanu si cu familia Oros (el paramedic?! si ea jurist?!) si sa plateasca oamenii