Actualitate

Soldații americani se retrag din România?

Înalți oficiali ai Departamentului Apărării iau în considerare o pro­pu­nere de retragere a până la 10.000 de soldați din Europa de Est, stârnind îngrijorare pe ambele continente că acest lucru l-ar încuraja pe pre­șe­dintele rus Vladimir Putin, potrivit a șase oficiali americani și europeni care au fost informați pe această temă, potrivit NBC News.

Vrea încetare focului
Unitățile avute în vedere fac parte din cele 20.000 de persoane pe care ad­ministrația Biden le-a desfășurat în 2022 pentru a consolida apărarea țărilor limitrofe Ucrainei după invazia rusă. Cifrele sunt încă în discuție, dar propunerea ar putea implica eliminarea a până la jumătate din forțele trimise de Biden, scrie stiripesurse.ro.
Discuțiile interne privind reducerea numărului de trupe americane în Ro­mânia și Polonia au loc într-un moment în care președintele Donald Trump încearcă să îl convingă pe Putin să accepte o încetare a focului.
Cei șase oficiali americani și euro­peni, care au solicitat toți anonimatul, au descris mai multe detalii ale pro­pu­nerii care nu au fost raportate anterior pentru NBC News. În cazul în care Pentagonul adoptă propunerea, a­ceasta va consolida temerile că Statele Unite își abandonează aliații de lungă durată din Europa, care consideră Rusia drept o amenințare în creștere, au declarat oficialii europeni.
Rușii ar „evalua o reducere a forțelor americane ca pe o slăbire a descurajării și le va crește dorința de a se amesteca în diverse moduri în tot spectrul în Europa”, a declarat Seth Jones, vice­pre­ședinte senior al Centrului pentru Studii Strategice și Internaționale.
Administrația Trump a spus clar că dorește ca aliații europeni să își asume mai multă responsabilitate pentru propria apărare, permițând Statelor Unite să își concentreze resursele mili­tare asupra Chinei și a altor priorități.
În prima sa călătorie în străinătate în calitate de secretar al apărării, Pete Hegseth a declarat într-un discurs sus­ținut la Bruxelles în februarie că „rea­litățile strategice dure împiedică Sta­tele Unite ale Americii să se concen­treze în primul rând pe securitatea Europei”. În schimb, Statele Unite se vor concentra pe securizarea frontierei sudice și pe contracararea Chinei, a spus Hegseth.
Elbridge Colby, pe care Senatul ar trebui să îl confirme în curând în funcția de principal consilier politic și al treilea oficial al Pentagonului, a solicitat o mai mare concentrare asupra Chinei. Colby a pledat împotriva alocării mai multor resurse Ucrainei și a solicitat reducerea numărului de trupe din Europa în favoarea concentrării asupra amenin­țării din partea Chinei. (A.N.)

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că un șef de pe la noi s-a dat acum de partea adversarilor…

5 ore ago

Bulina neagră

Marius Mustață, șeful CSM Deva Pentru că a continuat distrugerea Clubului Sportiv Municipal Deva, nereușind…

5 ore ago

Bulina albă

Gina Gogean, vicepreședinte al FRG Pentru că a fost aleasă în funcția de vicepreședinte al…

5 ore ago

Extremistul George Simion, un pericol pentru viitorul european al României

Președintele Consiliului Județean Hune­doara, Laurențiu Nistor, a explicat la Antena 3 Deva, de ce ar…

5 ore ago

Ursuleți de pluș copiilor pentru a participa la studii pentru vaccinul anti-COVID?

Compania Moderna, producătoare a vaccinului împotriva COVID-19, ar putea fi suspendată sau chiar exclusă din…

5 ore ago

Managerul unei firme, învinuit că a condus mașinile firmei fără a avea permis

Până să fie descoperit, managerul zonal învinuit de procurorii hune­do­reni de conducere fără permis ar…

5 ore ago