Magdalena Șerban
Potrivit ministerului de resort, în 2023, prin Programul Sănătate, vor fi deschise 79 de apeluri în valoare totală de 5,88 miliarde de euro pentru investiţii în infrastructura de sănătate, servicii de screening, medicină de familie şi medicină şcolară, precum şi pentru digitalizarea sistemului public sanitar şi soluţii de cercetare cu aplicabilitate în domeniu. Așa că spitalul din Brad nu vrea să piardă acest tren al finanțărilor.
Prioritare
„Pregătim documentele necesare pentru a solicita finanțare în vederea achiziționării unui computer tomograf (CT) și a unui ecograf Doppler, cel puțin. Avem astfel de aparte, dar ar mai fi nevoie de minimum încă un Doppler, pentru UPU. După cum se știe, Ecografia Doppler Vascular se efectuează pentru a studia fluxului sangvin la nivelul arterelor și venelor de la nivelul memebrelor
Apoi, dacă în discuție e deja o persoană internată la noi, pentru care e nevoie de o asemenea investigație medicală, semnifică o cheltuială suplimentară pentru spital, noi fiind cei care asigurăm transportul cu Salvarea. Deci tot pe noi grevează și asta. Cel mai bine ar fi să avem CT-ul propriu și să-l putem folosi absolut oricând e necesar și de câte ori e necesar. Medicina a evoluat, iar în paralel cu ea și bolile au suferit modificări, devenind mai complicate și cu un grad sporit de complexitate. Automat, stabilirea cu precizie a diagnosticului rămâne o provocare, iar pentru siguranța acestuia chiar se impune aparatură de finețe”, a precizat Ioan Cobori (foto), managerul Spitalului Municipal Brad. Pe de altă parte, vestea bună e că o mare parte a fondurilor disponibile prin Programul Sănătate va fi dirijată către prevenţie, primul apel pentru servicii de screening urmând a fi lansat în trimestrul 3 al acestui an, pentru ca numărul deceselor din boli tratabile să se micşoreze considerabil. Programul Sănătate este unul finanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională şi Fondul Social European, cu o alocare totală de 5,88 miliarde euro, care vine în continuarea eforturilor bugetului de stat şi bugetelor locale în sprijinirea implementării Strategiei Naţionale de Sănătate 2022-2030 șin finanţarea de investiţii atât în asistenţa prespitalicească şi spitalicească, precum şi în rezilienţa sistemului de sănătate. În cadrul demersului vor mai fi deschise apeluri de proiecte în cursul anilor 2024, 2025 şi 2026.
CORVIN FOTOVOLTAIC SRL - societate în faliment, prin lichidator judiciar RELCO ACTIVE SPRL, vinde prin…
Vorbesc cârcotașii că un personaj din zonă, ajuns, cum se spune cu sacii în căruță,…
Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara Pentru că nici nu a început bine anul și a…
Catedrala Națională va fi sfințită duminică, 26 octombrie 2025, de Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I al…
Lucian S., din municipiul Deva Pentru că i-a fost prelungit mandatul de arestare preventivă, bărbatul…
O hunedoreancă de 63 de ani, din Ghelari, nu s-a bucurat deloc de sărbătorile de…