Adriana Năstase
Încep lucrările la central istoric al reşedinţei de judeţ! Valoarea totală a contractului de finanţare este 21.875.241 de lei, echivalent a aproape 4,5 milioane de euro- fonduri europene, cu o cofinanţare de 2 la sută din bugetul general al municipiului Deva.
În zona Piaţa Unirii
„Am predat astăzi (n.r.-ieri) constructorului SC Erbaşu Construcţii SA amplasamentul pentru realizarea obiectivului de investiţii ((Amenajare zonă pietonală centrul istoric)) din municipiul Deva.
La predarea amplasamentului au fost prezenţi reprezentanţii Primăriei municipiului Deva, ai Poliţiei Locale Deva, ai firmelor de utilităţi, managerul de proiect, dirigintele de şantier etc.
În prima etapă, constructorul va interveni asupra zonei Piaţa Unirii unde se vor executa lucrări de decopertare, dezafectarea instalaţiei existente de iluminat public, recuperarea materialelor şi a mobilierului stradal (bănci, coşuri de gunoi, jardinière) care vor fi refolosite.
Începând de luni, 19 iulie 2021, nu se va mai putea parca pe tronsonul cuprins între sensul giratoriu de pe Bulevardul Iuliu Maniu şi sensul giratoriu din zona Colegiului Naţional Pedagogic ,,Regina Maria” ( în dreptul gangului de ziare, Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă, Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială, Academiei de Studii Economice, restaurantului La Fourchette, Minvest, restaurantului Casina, Centrului Militar Judeţean şi Primăriei Municipiului Deva).
Conducătorii auto vor putea parca maşinile în Parcarea Publică din Piaţa Unirii, nr. 8 (în apropierea Primăriei municipiului Deva) care va funcţiona ca şi până acum, în regim cu platăŢ, a declarat edilul şef al Devei, Florin Oancea.
Terasele nu vor fi afectate, în prima etapă
„Zona de terase de pe Bulevardul 1 Decembrie 1918 nu va fi afectată în prima etapă a lucrărilor de construcţii.
Proiectul de amenajare a centrului istoric prevede ca spaţiul cuprins între strada Avram Iancu şi Bulevardul Iuliu Maniu, precum şi Piaţa Unirii până la strada Lucian Blaga să fie pavat cu piatră naturală, să aibă amenajate zone verzi cu sistem de irigare, rigole pentru colectarea apelor pluviale, sistem de iluminat pietonal. Se va amplasa mobilier urban (bănci, coşuri de gunoi, jardiniere etc.).
Se va instala un sistem de reducere a circulaţiei în zonă (vor fi montaţi piloni telescopici pentru blocat/deblocat accesul auto) şi un sistem inteligent de parcare. În Piaţa Unirii se va redesena zona verde din scuarul existent, acordându-se atenţie arborilor protejaţi”, a adăugat Oancea.
CORVIN FOTOVOLTAIC SRL - societate în faliment, prin lichidator judiciar RELCO ACTIVE SPRL, vinde prin…
Vorbesc cârcotașii că un personaj din zonă, ajuns, cum se spune cu sacii în căruță,…
Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara Pentru că nici nu a început bine anul și a…
Catedrala Națională va fi sfințită duminică, 26 octombrie 2025, de Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I al…
Lucian S., din municipiul Deva Pentru că i-a fost prelungit mandatul de arestare preventivă, bărbatul…
O hunedoreancă de 63 de ani, din Ghelari, nu s-a bucurat deloc de sărbătorile de…
View Comments
Bătaie de joc pe banii devenilor. În loc să rezolve problema străzilor din municipiu, pline de gropi și denivelări, a zonelor verzi și a tufișurilor (incubatoare de țânțari) administrația aruncă banii pe lucrări care nu erau necesare. Partea de la Soho la Prefectură trebuia adusă la nivel, parcă ești cu barca pe valuri, și să rezolve să nu mai intre nici o mașină de la cofetărie înspre Soho. Halal administrație, dar devenii merită pentru că din 1996 sunt la conducere liberalii, care au făcut din Deva unul dintre cele mai deplorabile reședințe de județ. Singurul municipiu reședință de județ fără ieșire la autostradă, din cauza lui moloț, muntean, & Comp.