Potrivit statisticilor, în Geoagiu-Băi sunt aproximativ 1.500 de locuri de cazare, în condiţiile în care la nivelul judeţului există un total de 2.500. Staţiunea fiind un motor turistic, administraţia locală pune accent pe dezvoltarea zonei, însă modernizarea se conturează în timp şi implică atragerea cât mai multor fonduri europene.
„Dacă ar fi să facem un sumar al anului 2019, referitor strict la demersurile noastre ce ţin de dezvoltarea staţiunii, pot spune că am început lucrările la construcţia unui parc de distracţii pentru amatorii de sporturi extreme, prin înfiinţarea unui spaţiu destinat skateboard-ului şi extreme bike-ului, la care se adaugă un ansamblu de joacă pentru copii, inclusiv pentru cei cu dizabilităţi, dar şi modernizarea zonei centrale, prin amenajarea unui scuar prevăzut cu locuri de promenadă, zone verzi şi locuri de sport şi joacă. Tot în implementare, şi tot din bani europeni nerambursabili, este şi programul de reabilitare a terenului multifuncţional de sport din Geoagiu-Băi. După cum se ştie, aici erau doar o platformă din ciment şi o împrejmuire. Nu ne făcea cinste. Localnicii nu aveau o posibilitate reală de a se bucura de un mediu propice practicării activităţilor sportive, iar de turişti nici nu mai vorbim“, a spus Vasile Cărăguţ (foto), primarul oraşului Geoagiu.
Legat de amenajarea unui bazin de înot acoperit în staţiune, se lucrează la documentaţia tehnico-economică pentru a fi transmisă către Compania Naţională de Investiţii. „De altfel, tot în acest an, un renumit hotel din staţiune a pus în funcţiune o piscină în aer liber. Scopul e de a oferi un plus de diversitate clienţilor şi de a lărgi paleta de servicii. Dar ce ne dorim noi, ca şi conducere administrativă, e ca în timp, să ajungem să permanentizăm serviciile şi staţiunea să nu mai fie căutată doar vara, ci şi în restul sezonului. Bineînţeles că asta implică multă răbdare, proiecte menite să aducă banii necesari pentru investiţiile pe care deja le avem în calcul şi mai ales, timp. Dacă bugetul propriu ar permite să realizăm tot ceea ce ne propunem azi, ar fi gata mâine. Aşa, trebuie să vedem unde şi ce portiţe deschidem pentru a fi sprijiniţi financiar în baza axelor de finanţare pe care le putem accesa“, a afirmat edilul.
Acesta susţine că în ultima perioadă a crescut numărul turiştilor care au ales Geoagiu-Băi. Astfel, dacă în 2016 au călcat pragul localităţii circa 32.000 de turişti, în 2017 s-au numărat 40.000 de turişti, în 2018 s-a ajuns puţin peste, iar în 2019 au fost peste 45.000 de turişti, conform registrului de intrări de la Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică. Cum era de aşteptat, aici funcţionează şi un centru local de informare, ce pune la dispoziţia vizitatorilor o serie de pliante, broşuri şi itinerarii. Totul, gratuit.
CORVIN FOTOVOLTAIC SRL - societate în faliment, prin lichidator judiciar RELCO ACTIVE SPRL, vinde prin…
Vorbesc cârcotașii că un personaj din zonă, ajuns, cum se spune cu sacii în căruță,…
Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara Pentru că nici nu a început bine anul și a…
Catedrala Națională va fi sfințită duminică, 26 octombrie 2025, de Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I al…
Lucian S., din municipiul Deva Pentru că i-a fost prelungit mandatul de arestare preventivă, bărbatul…
O hunedoreancă de 63 de ani, din Ghelari, nu s-a bucurat deloc de sărbătorile de…