Magdalena Şerban
Staţiunea Geoagiu-Băi, desemnată în 2010, destinaţia turistică de excelenţă a României, în cadrul programului EDEN – Destinaţii Europene de Excelenţă, va avea parte de un proces complex de promovare, prin implementarea unui amplu proiect european.
“Vrem o creştere a numărului turiştilor”
În conferinţa de presă organizată la finele săptămânii trecute, Simion Mariş, edilul-şef al oraşului Geoagiu, a dat startul, oficial, implementării unui proiect pe Axa Prioritară 5 (Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului) din cadrul Programului Regional 2007-2013, în valoare de 635.252 lei. Principalul obiectiv al acestuia îl reprezintă creşterea atractivităţii zonei turistice Geoagiu, prin desfăşurarea unor activităţi integrate de promovare, cu impact direct în creşterea numărului de turişti în zonă. Totodată, se doreşte promovarea la nivel naţional a unei tradiţii de suflet: Festivalul de folclor al românilor de pretutindeni «Ileana Rus».
„Sperăm ca în urma activităţilor de promovare a zonei, procentajul turiştilor care aleg staţiunea pentru a-şi petrece concediile sau timpul liber, în general, să crească cu 15 la sută. În sezonul estival trecut, aproximativ 30.000 de turişti ne-au călcat pragul, însă în perioada de vârf, la ştrandul din staţiune s-au înregistrat şi 10.000 de intrări într-o singură zi. Ştim că există un mare potenţial, pe lângă apele termale, mai deţinem şi numeroase resurse naturale şi antropice, care din păcate, sunt foarte puţin cunoscute. Proiectul presupune realizarea materialelor promoţionale, 50.000 de pliante, 30.000 de fluturaşi, 23 de panouri descriptive cu amplasare pe DN7, inserţii în publicaţiile naţionale de specialitate, precum şi un portal web în limbile română, engleză şi franceză. În acest an, vom pune în funcţiune şi centrul de informare turistică, dar ceea ce lipseşte cu adevărat dintr-o adevărată staţiune, deşi există în comune care nu au ce face cu ea, este o sală de sport”, a declarat primarul oraşului Geoagiu, Simion Mariş.
Ghid turistic
Prin implementarea acestui proiect, va avea de câştigat şi piaţa muncii. „Avem în vedere crearea de noi locuri de muncă în turism, odată cu creşterea atractivităţii turistice, prin diversificarea ofertei, iar pentru a veni în ajutorul vizitatorilor dornici să descopere întreaga zonă, Primăria Geoagiu va angaja o persoană, pe perioada sezonului, pentru a desfăşura activitatea de ghid turistic. Aceasta se va ocupa şi cu distribuirea de materiale promoţionale către locaţiile turistice şi către principalii furnizori de servicii turistice din regiune. Separat de acest proiect, dorim să rezolvăm şi problema tarabelor care vor fi înlocuite cu chioşcuri, pentru a îmbunătăţi imaginea zonei”, susţine primarul Simion Mariş.
STIMAȚI CONCETĂȚENI ROMÂNI Mă adresez fiecăruia dintre Domniile Voastre deoarece țara noastră, a fiecăruia în…
Mai mulți bărbați din comuna Ilia, membri unei bande, au furat mai multe animale dintr-o…
View Comments
Daca cu dl Maris si Dl Nistor va propuneti sa revigorati Geoagiu, eu zic ca din start , deci din 2010, sunteti ca si "LOSERI"(invinsi)!
Eu unul deja m-am saturat de atita "binefacere" a statiunii pe care o promovati!
Si Mircia a incercat, dar n-a batut Gyula si celelalte sate cu stranduri termale din Ungaria decit la nivelul clorului din apa si cel al preturilor practicate!