ComunitateFlash

Ştrandul din Deva nu mai face casă bună cu Aqualandul

Oana Mihnea 04 strand deva  2012 (3)

În şedinţa de ieri a Consiliului Local Deva, un punct de pe ordinea de zi viza despărţirea ştrandului de complexul de agrement Aqualand. De asemenea, din cauza redevenţelor pe care societatea le-a înregistrat către primărie din pricina ineficienţei ştrandului, a fost necesară o eşalonare a debitului.
Îi dau înapoi cu porţia
Ştrandul municipiului a fost dat în administrarea SC Aqualand Deva SRL în anul 2013. Timp de doi ani, acesta s-a dovedit a fi foarte păgubos, deoarece a înregistrat pierderi mari, iar societatea nu îşi permite să le întreţină pe amândouă. De aceea, în şedinţa ordinară de ieri, la iniţiativa a şapte consilieri locali, a fost supusă votului eşalonarea debitului, dar şi încetarea prin acord al părţilor a contractului de concesiune nr. 25/2013. Suma datorată către Primăria Deva este de aproape 100.000 lei. Potrivit consilierului local Vasile Ţonea, banii vor fi restituiţi către administraţia locală în mai multe tranşe, lunar, până în anul 2017, astfel încât întreaga sumă să fie acoperită. „Într-adevăr, ştrandul a devenit o povară pentru Aqualand, a ajuns într-o situaţie de-a dreptul jenantă şi nu am găsit altă soluţie ca să nu se închidă“, a adăugat alesul local.
Facturi piperate, încasări microscopice
„La propunerea mea, în calitate de administrator al societăţii, am avut o întâlnire cu consilierii locali, împreună cu care am luat această decizie. În ultimii doi ani, din cauza vremii nefavorabile şi a cheltuielilor mari de întreţinere a bazinelor şi a instalaţiilor, am înregistrat o grămadă de pierderi. Nu ne mai putem permite să băgăm bani în ştrand, având în vedere că în cei doi ani, cumulat, a avut doar o lună de activitate. Spre exemplu, la ştrand, factura la apă era de aproape 40.000 lei pe lună, în timp ce la Aqualand, aveam doar 8.000 lei. Şi facturile la curent au crescut iar încasările sunt foarte mici. Imediat după ce l-am luat, am făcut investiţii pentru atragerea populaţiei, am modernizat bazinele, instalaţiile de recirculare a apei, terenul de fotbal, însă fără rezultate“, a declarat Irinel Faur, administratorul Aqualand.
Mai bine ar ajunge la un privat
Odată cu „divorţul“ de complexul de agrement, ştrandul a fost transmis în administrarea Serviciului comunitar pentru cadastru şi agricultură. Asta nu reprezintă neaparat o rezolvare a situaţiei. „De când sunt în cadrul Consiliului Local, ştrandul a fost o problemă, pentru că nu generează prea mare profit. Acolo, totul este vechi, iar investiţiile care trebuie făcute implică cheltuieli majore şi, în mare parte, depinzi de timpul de afară. Dacă prinzi un an în care vremea este potrivnică, este clar că nu poţi să scoţi profit, orice ai face. În momentul în care acesta a fost legat de piciorul complexului de agrement, s-a demonstrat că nu poate nici măcar să se întreţină. Bănuiesc că administratorul, încercând să reducă cheltuielile de la Aqualand, a decis să renunţe la ştrand. Chiar dacă va fi preluat de cadastru, nu cred că va fi prea mare beneficiu, deoarece costurile şi încasările sunt aceleaşi, se schimbă doar administratorul. Părerea mea este că acolo trebuie făcută o investiţie privată, deoarece doar aşa se pot vedea rezultate. S-a demonstrat în timp că tot ce aparţine statului este păgubos, ce aparţine privatului este cu profit“, a precizat Marian Muntean, consilier local liberal.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura