FlashSport

Succes românesc la TAT 2011

Ciprian Marinuţ

Echipajul condus de Gabi Nicolae, primul român participant la Raliul „Paris–Dakar”, s-a clasat pe primul loc la Clasa extreme a Raliului „Transilvania Adventure Trophy” şi a pus punct supremaţiei echipajului maghiarului Csaba Boroş. TAT a rămas şi după ediţia a 10-a, încheiată vineri seara la Deva, cel mai important eveniment off-road din Europa.

Aur şi bronz
Competitorii din România au depăşit etapa în care erau victime sigure la Raliul „Transilvania Adventure Trophy”, pentru că le lipsea experienţa sau nu aveau maşini competitive. Drept dovadă, la ediţia din acest an, românii s-au bătut pentru podium la Clasa extreme (cea mai dificilă) a competiţiei şi au cucerit medaliile de aur şi bronz. Performerii cursei au fost componenţii echipajului condus de Gabi Nicolae, primul român participant la Raliul „Paris–Dakar”. Astfel, echipa formată din Gabi Nicolae, Valentin Capotă, Dan Kiraly şi Barna Kiraly, a încheiat cursa pe locul I şi a pus capăt supremaţiei de mai mulţi ani a echipajului maghiar condus de Csaba Boroş. Pe locul trei, s-au situat Crinu Andanuţ, Cornel Zamfirescu, Adrian Georgescu şi Ancuţa Georgescu.

Rămân nr. 1 european
Cu un număr mai mic de concurenţi faţă de alte ediţii (în jur de 70 de echipaje la start, faţă de 120 în 2010) şi fără fastul din alţi ani, Raliul „Transilvania Adventure Trophy” a fost totuşi un succes şi la ediţia 2011, a 10-a a acestei competiţii. „Am avut mai puţini competitori, dar încă suntem cel mai important eveniment off-road din Europa. La ediţia din acest an, am înregistrat cel mai mic număr de abandonuri, patru, de până acum, semn că deja, pasionaţii acestui gen de întreceri au învăţat din greşelile anterioare”, a spus Virgil Marin, directorul competiţiei.

Vrăjiţi de peisaj
La start, s-au aliniat concurenţii din 13 ţări ale lumii şi din România. Ei au avut de parcurs între 60 şi 80 de kilometri pe zi în cele cinci zile de concurs, pe un traseu plin de obstacole naturale din zonele montane din judeţele Hunedoara şi Alba. Pe lângă dificultatea traseului, competitorii au fost vrăjiţi şi de farmecul peisajului. „Frumuseţea peisajului s-a dovedit copleşitoare pentru mulţi dintre participanţi. În zona Muntelui Găina, echipajele au oprit pentru a face fotografii, chiar cu riscul de a pierde secunde preţioase în clasament”, a adăugat Virgil Marin.

Rezultate tehnice:
Clasa extreme:
1. Gabi Nicolae + Valentin Capotă şi Dan Kiraly + Barna Kiraly
2. Csaba Boros + Zsolt Zsernoviczky şi Szilard Magyar + Krisztián Kovács
3 Crinu Andanuţ + Cornel Zamfirescu şi Adrian Georgescu + Ancuţa Georgescu
Clasa hobby:
1. Fabio Nascetti + Bucur Milancovici şi Costin Fintană + Andrei Hazgan
2. Maurilio Zani + Ioana Nistor şi Sorin Pârvulescu + Laura Adela Cociş
3. Josep Meler Moreno + Pedro Calleja Gasulla şi Marcos Torondel + Alberto Casado Solano.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura