Suma colosală propusă lui Gigi Becali pentru a cumpăra casa natală a lui Arsenie Boca. „Poate organiza cel mai mare pelerinaj din lumea ortodoxă”
Adriana Năstase
3,5 milioane de euro. Acesta este prețul cu care i s-a propus lui Gigi Becali, proprietarul clubului de fotbal FCSB, cumpărarea casei natale a celebrului Arsenie Boca, scriu cei de la impact.ro. Potrivit unor surse bine informate din anturajul latifundiarului, dar și al proprietarului casei, acesta nu a oferit însă nici un răspuns concret până în prezent.
„Aceasta ar fi cea mai bună variantă pentru toată lumea!”
„Aceasta ar fi cea mai bună variantă pentru toată lumea! Și anume, cea prin care casa natală a lui Arsenie Boca să fie cumpărată de un român cu credință în Dumnezeu și cu potență financiară”, au precizat pentru impact.ro sursele citate.
Potrivit acestora, suma de bani vehiculată nu e una foarte mare, ținând cont de potențialul investiției.
„O țară întreagă, dacă nu cumva și o parte din lume a auzit de Arsenie Boca. Ca urmare, nu e nevoie să-i dai un aspect economic în primul rând acestor locuri îndrăgite de mulți conaționali. Aici se poate organiza, spre exemplu, poate cel mai mare pelerinaj din lumea creștină ortodoxă. Pentru asta însă e nevoie de cineva și cu multă credință, și cu bani!”, au mai spus sursele citate.
În urmă cu patru ani Gigi Becali a refuzat să plătească 25 de milioane de euro pentru a închiria pe cinci ani marca „Arsenie Boca” venită din partea unui oarecare Andor Șandor.
Ce a scris în 1945
Casa natală a părintelui Arsenie Boca, aflată în județul Hunedoara, a fost scoasă la vânzare la începutul acestei veri, de către o agenție imobiliară din Cluj. Marius Bărbulescu, directorul general al Click Maximo Imobiliare, declara la acel moment că suma de 10.000 de lei, circa 2.000 de euro, cea care inițial a apărut în presă ca preț de vânzare, nu era una reală.
O mărturie a părintelui Arsenie Boca despre locul naşterii şi copilăria sa a fost păstrată în Arhivele fostei Securităţi. Aceasta datează din 1945, când părintele se afla în arestul Siguranţei Râmnicu Vâlcea.
„M-am născut în 1910, septembrie 29, în Vaţa de Sus, judeţul Hunedoara. Şcoala primară şi liceul în orăşelul Brad, acelaşi judeţ. De pe atunci mi se remarca o anumită înclinaţie spre singurătate şi spre probleme de religie, chiar peste puterile mele de atunci. În cursul teologiei mi-am vândut casa părintească spre a-mi putea continua studiile. Eram şi bursier. Mamei nu i-am cerut nici un ajutor şi nici nu mă înduram, întrucât era divorţată de tata, iar eu eram dat tatii prin sentinţa de divorţ, ca fiind, pe baza meseriei, mai sigur că mă va da la şcoală”, scria Arsenie Boca, în 1945.