Anul școlar 2022-2023 începe astăzi, 5 septembrie, mai devreme decât până acum, pentru aproximativ 3 milioane de copii. Sunt și mai multe modificări, precum eliminarea semestrelor și înlocuirea lor cu module de învățare, dar și eliminarea obligativității tezelor.
Care este ultima zi de cursuri
Anul școlar începe în prezența părinților. În ultimii doi ani, părinții au putut doar să-și ducă părinții până la poarta școlii, fiind luate măsuri pentru a se evita aglomerația, din cauza pandemiei. Acum, festivitățile pot fi reluate în cele 17.800 de unități de învățământ din țară. Structura anului școlar, diferită Structura anului școlar 2022-2023 este diferită față de anii anteriori, existând o organizare diferită, cu module în loc de semestre și noi vacanțe pentru toți elevii. În plus, pe lângă modificarea structurii, anul școlar vine cu noi reguli privind tezele, notarea elevilor și calcularea mediilor. Anul şcolar 2022 – 2023 are o durată de 36 de săptămâni de cursuri. Prin excepţie, pentru clasele a XII-a zi, a XIII-a seral şi frecvenţă redusă, anul şcolar are o durată de 34 de săptămâni de cursuri şi se încheie la data de 2 iunie 2023.
Pentru clasa a VIII-a, anul şcolar are o durată de 35 de săptămâni de cursuri şi se încheie la data de 9 iunie 2023. Potrivit calendarului anului școlar 2022-2023, 5 septembrie este data de începere a cursurilor pentru elevii din toate județele din România. Totodată, ultima zi de cursuri va fi 16 iunie, potrivit calendarului pentru anul școlar 2022-2023.
STIMAȚI CONCETĂȚENI ROMÂNI Mă adresez fiecăruia dintre Domniile Voastre deoarece țara noastră, a fiecăruia în…
Mai mulți bărbați din comuna Ilia, membri unei bande, au furat mai multe animale dintr-o…