Natalia Bumbac
Un tânăr din Deva, Raul Gligor (foto), reuşeşte să îmbine utilul cu plăcutul. Pasionat de domeniul IT, Raul a intrat de un an de zile în campionatele de jocuri pe calculator, la Counter Strike. Recent, a participat la un concurs internaţional organizat în Bucureşti, cu gameri din mai multe ţări. Împreună cu echipa sa a ajuns pe podium, pe locul III şi a obţinut şi un premiu bănesc. Nu foarte mare, în comparaţie cu premiile de milioane de euro care se oferă la etapele mondiale ale campionatelor de sporturi electronice (e-sports). Dar, a fost suficient cât să-l determine pe liceanul de doar 17 ani să spere ca va juca, în curând, în Marea Ligă.
„Vreau să ajung la o competiţie mondială”
Elev la Colegiul Naţional „Regina Maria”, la Matematică-Informatică, Raul Gligor are deja un plan concret despre ce vrea să facă pe viitor. Vrea să urmeze cursurile universitare la Londra, tot în domeniul IT. În paralel, însă, îşi doreşte să devină campion la Counter Strike. „De un an de zile joc Counter Strike competitiv. La început a fost doar un hobby. Un campionat are mai multe etape. Etapele preliminarii le joci on-line, în echipă, ca să te califici pentru a juca în campionat. Eu joc într-o echipă de cinci membri, cu vârste între 17 şi 20 de ani, din toată România. În 28 ianuarie am jucat la campionatul ESL Southeast Europe Championship, la Bucureşti, în sala Romexpo. Calculatoarele nu au fost foarte performante, am ieşit pe locul III. Counter Strike este un joc strategic, trebuie tot timpul să anticipezi mişcările oponenţilor. Vreau să ajung la o competiţie mondială. Ultima a avut loc în SUA şi a fost urmărită de două milioane de oameni, cu premii de peste un milion de euro în total”, ne-a spus tânărul. Acesta ne-a mai spus că nu consumă foarte mult timp cu jocurile pe calculator, deoarece are şi alte pasiuni. Joacă baschet şi practică boxul, îi place să studieze şi asta se vede în rezultatele bune de la şcoală.
Raul ne-a mai relatat ca aceste competiţii de jocuri pe calculator au o istorie recentă, de aproximativ cinci ani. Sunt organizate de marii producători de componente IT şi nu doar de ei. An de an, milioane de tineri aderă la acest sport electronic care a devenit un fenomen mondial. Mulţi dintre ei reuşesc să câştige sume de bani de ordinul zecilor sau sutelor de mii de euro doar la o competiţie. Concursurile adună mii de spectatori şi pot fi urmărite prin transmisie live de la faţa locului. Giganţi industriali, precum cei de la Audi, se oferă ca sponsori la aceste competiţii, pentru gradul mare de vizibilitate pe care-l oferă evenimentele, inedite şi spectaculoase şi care adună tineri pasionaţi de insdustria IT din toată lumea.
CORVIN FOTOVOLTAIC SRL - societate în faliment, prin lichidator judiciar RELCO ACTIVE SPRL, vinde prin…
Vorbesc cârcotașii că un personaj din zonă, ajuns, cum se spune cu sacii în căruță,…
Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara Pentru că nici nu a început bine anul și a…
Catedrala Națională va fi sfințită duminică, 26 octombrie 2025, de Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I al…
Lucian S., din municipiul Deva Pentru că i-a fost prelungit mandatul de arestare preventivă, bărbatul…
O hunedoreancă de 63 de ani, din Ghelari, nu s-a bucurat deloc de sărbătorile de…
View Comments
Asa cum s-a mai spus :neamul meu tot este si frumos si destept.