Actualitate

Țara unde se mută românii cu bani. Aici dobânda la bancă este de 0,92%, iar singurele taxe sunt TVA de 7% și pe mașini

Proprietățile imobiliare sunt tot mai scumpe în România, dar acest lucru nu-i oprește pe cei înstăriți să își cons­tru­iască domenii pe care și miliardarii și marile familii nobiliare din Europa de vest ar fi invidioase. În ultimul timp, însă, tot mai mulți români se reori­en­tează spre alte zări, iar de curând au în­ceput să descopere locuri paradisiace în care casele costă mult mai puțin de­cât aici, scrie Adevărul.

Până la Revoluție
Vloggerul Cosmin Avram a descoperit Thailanda, un paradis care deși aparent se află la capătul lumii, atrage prin pre­țu­rile mici și peisajele de vis. În Thailanda, el a descoperit un român stabilit de o bună perioadă aici și care i-a servit drept ghid. Acesta a povestit că a ajuns prima dată în Thailanda ca turist, dar a sfârșit prin a se îndrăgosti de această țară și de cei de aici, motiv pentru care s-a mutat definitiv, în urmă cu 15 ani.
Am nimerit dimineața la ora care ve­neau turiștii, iar eu eram din contrasens și nu m-a venit să cred câtă lume poate să fie aici. Am simțit că este o opor­tu­nitate în timp, nu chiar atunci. După care m-am îndrăgostit foarte mult de stilul oamenilor, stil pe care noi nu îl mai avem. Poate că l-am avut până la Revoluție. Ne ajutam între noi, n-aveam griji pentru că toți eram aproximativ egali. Dar m-am în­dră­gostit de ei și, după cum știți, Thai­landa în traducere este țara zâmbe­telor”, a povestit bărbatul.

Mai ieftin ca la Mamaia
Un concediu în Thailanda este mai ieftin, spune el, decât unul pe litoralul ro­mânesc, la Mamaia. Asta deși avionul străbate o jumătate de lume până acolo.
„Locațiile sunt frumoase, mă refer la locațiile mai accesibile, pentru că, din pă­cate, de multe ori este mai ieftin să îți faci un concediu în Thailanda decât în Ma­maia, decât în Constanța. Fără dis­cuție, chiar mă întreabă lumea care ar fi bugetul meu lunar, cam cât cheltui. Am o casă, în fine, am patru aparate de aer con­diționat, aici e umezeală și dacă nu dai drumul la aerul condiționat s-a strâm­bat mobila în casă, nu se mai închide ușa. Așa că am patru aparate de aer condiționat care merg non-stop 24 de ore. Am iluminatul în curte, îmi place seara iluminatul, dar chiar și așa nu plă­tesc mai mult de 35 de dolari”, adaugă el.
O casă închiriată cu toate dotările și toate cheltuielile incluse nu ar trebui să depășească echivalentul a 200 de dolari, susține acesta. „Eu pot să vă spun că un apartament luat de pe site-urile lor poate să ajungă la 200 de dolari”, mai spune el. Casele moderne cu curte se vând cu prețuri care încep de la 70.000-80.000 de euro.

Fără impozit pe case
Însă Thailanda nu este doar o țară frumoasă, ci e și cât se poate de sigură. „N-am o poză de la casa mea, dar eu n-am încuietoare la ușă”, susține el. Do­bânzile băncilor sunt minuscule în com­parație cu cele practicate în România. „Dacă o să-i spun cuiva că dobânda la o mașină este de 0,92%, asta este do­bân­da, 0,92% sincer”, punctează românul.
Ce nu există în Thailanda? Nu există mân­care românească, susține el. Așa că atunci când primește oaspeți din România, se bucură enorm dacă pri­meș­te salam de Sibiu, țuică, eugenii și cio­co­lată cu rom. În schimb, nu îi este dor de ta­xele și impozitele din România. În Thailanda, spune el, fiscalitatea nu îi apasă pe oameni ca un jug, așa cum se întâmplă într-o țară ca România. Evident, taxele în Thailanda sunt infinit mai mici și mai puține decât în România, la fel cum mâncarea și produsele de primă nece­si­tate sunt la prețuri imbatabile.
„Din banii mei și din munca mea să plătesc aproximativ 50-62% la stat? Aici plătești doar 7% TVA. Nu am impozit pe casă, am doar la mașini. Este o taxă gu­ver­namentală anuală care la cea mai scum­pă mașină este undeva la 28-30 de dolari pe an. În taxa aia guver­na­mentală intră șosea, parcări, sunt toate acolo”, explică el.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj din zonă, angajat la stat, evident, unde se pare…

2 zile ago

O poveste de 20 de ani, o poveste care merge mai departe. Un proiect de suflet

Petru Mărginean a deținut mai multe funcții în administrația județului. A fost și primar al…

2 zile ago

Bulina albă

Emil Rîșteiu, primarul orașului Simeria Pentru că, deși a preluat o primărie cu probleme, a…

2 zile ago

Bulina neagră

S.M., din municipiul Deva Pentru că a fost trimis în judecată după ce s-a bătut…

2 zile ago

Măsurători cadastrale de toată jena în comuna Lăpugiu de Jos

Mai mulți cetățeni din comuna Lăpugiu de Jos au reclamat la pre­fec­tură că lucrările de…

2 zile ago

Raport aflat pe masa Guvernului: Dezastru în România, în caz de război. Populația nu poate fi protejată

Curtea de Conturi a elaborat un ra­port și recomandă autorităților ela­bo­rarea unei ”Concepții naționale pentru…

2 zile ago