În încercarea de a-şi îndeplini scopul primordial pentru care a fost creat, acela de a promova cultura şi de a permanentiza viaţa culturală a comunităţii, Teatrul de Artă Deva şi-a continuat turul de forţă din acest an, propunând publicului devean cea de a 14-a premieră!
Autorul piesei jucate sâmbătă, în faţa unei săli pline, Laurenţiu Lungu, este un tânăr actor, care a devenit colaborator al Teatrului de Artă Deva în 2018 şi de atunci s-a remarcat prin complexitatea rolurilor interpretate, devenind rapid unul dintre cei mai promiţători actori ai trupei locale.
Iată ce declară el despre acest reuşit debut al său ca autor dramatic: „În primă fază, am simţit scrierea unui text dramatic ca pe o provocare profesională. Procesul de creaţie a devenit din ce în ce mai personal în căutarea răspunsurilor la întrebările despre viaţă, principii şi societatea în care trăim. Nu am căutat soluţii pe care să le impun, considerând că este mai valoros ca fiecare spectator să îşi găsească propriile răspunsuri la întrebările lansate de acest text. E o invitaţie la dialog, în care primul pas este făcut de mine, punându-mi sufletul pe tavă. E viaţă, aşa cum o trăieşte fiecare în parte şi prin teatru cred că putem găsi limbajul comun de care să ne folosim pentru a discuta. Cu această ocazie vreau să le mulţumesc tuturor colegilor cu care am lucrat la acest spectacol pentru încrederea şi răbdarea acordate. Sunteţi minunaţi!”
Iată şi distribuţia din această nouă premieră a TAD: Laurenţiu Lungu, Ioana Cojocărescu, Sergiu Cornelius, Silviu Dobre, Aurel Gheorghe/Theodor Creţu, Viorica Bulgac, Roxana Olşanschi şi Laura Tulac.
„Acest spectacol scris de tânărul actor Laurenţiu Lungu este prin excelenţă un concentrat de viaţă ce reuşeşte prin mijloace simple să pună degetul pe rană, atingând problematica tinerilor din ziua de azi care au crescut în familii monoparentale. În ciuda faptului că sunt în permanenţă conectaţi în mediul online, rămân izolaţi emoţional şi incapabili să înfrunte adevăratele probleme ale vieţii cotidiene. Construcţia acţiunii scenice, de tip atelier, oferă spectatorului posibilitatea de a-şi căuta propriile răspunsuri la întrebările ce apar pe parcursul spectacolului. Trebuie să mai subliniez că spectacolul a fost o reuşită, am văzut spectatori răvăşiţi şi cu lacrimi în ochi la finalul piesei. Această premieră, cu o piesă scrisă, de un tânăr actor al teatrului nostru, confirmă încă o dată, dacă mai era nevoie, că procedăm bine când încurajăm tinerii să scrie, şi că trebuie să facem asta în continuare”, a declarat regizorul şi actorul Mihai Panaitescu, managerul Teatrului de Artă Deva.
CORVIN FOTOVOLTAIC SRL - societate în faliment, prin lichidator judiciar RELCO ACTIVE SPRL, vinde prin…
Vorbesc cârcotașii că un personaj din zonă, ajuns, cum se spune cu sacii în căruță,…
Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara Pentru că nici nu a început bine anul și a…
Catedrala Națională va fi sfințită duminică, 26 octombrie 2025, de Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I al…
Lucian S., din municipiul Deva Pentru că i-a fost prelungit mandatul de arestare preventivă, bărbatul…
O hunedoreancă de 63 de ani, din Ghelari, nu s-a bucurat deloc de sărbătorile de…