Ţepuiţi cu apometrele
Sute de hunedoreni au fost păgubiţi, în ultimii doi ani, de diferite firme la care au apelat pentru a-şi monta contoare individuale la reţeaua de apă. După finalizarea lucrărilor, oamenii s-au trezit că nu-şi pot încheia contractele cu Apa Prod, pentru că firma lucrase fără proiect avizat de operator. Astfel că, acum, sunt nevoiţi să scoată încă o dată bani din buzunare.
Datoriile vecinilor i-ar putea lăsa fără apă
În speranţa că vor reuşi să scape de riscul de a rămâne fără apă potabilă din cauza datoriilor acumulate de vecini, sute de locatari din municipiul Hunedoara au decis să-şi monteze contoare individuale pe branşamentele la reţea. Problemele au apărut abia după ce montările au fost finalizate, când oamenii s-au dus să-şi încheie contractul cu operatorul de apă – SC Apa Prod SA. Abia atunci, aceştia au aflat că din documentaţia necesară le lipseşte proiectul. Practic, au fost ţepuiţi de firma pe care o angajaseră, iar când au cerut socoteală executantului – culmea – acesta le-a solicitat din nou bani.
Trebuie să plătească de două ori aceeaşi lucrare
„Pentru contorizarea individuală, locatarii au plătit circa 700 lei pe fiecare apartament. În momentul în care au vrut să-şi încheie contractul de prestări servicii cu operatorul de apă, şi-au dat seama că documentaţia este incompletă. Nu ştim ce e de făcut în momentul de faţă, deoarece firma care a executat lucrările a intrat în faliment. Am sesizat Poliţia, însă deocamdată, nu s-a rezolvat nimic“, spune Daniel Nicoară, preşedintele unei asociaţii de proprietari din municipiul Hunedoara.
Potrivit lui Bogdan Leucuţa, asistent relaţii publice şi comunicare în cadrul Apa Prod, în această situaţie sunt mai multe asociaţii din municipiu. Ba mai mult, unii chiar au plătit în avans firma pe care au contractat-o, dar nici până în ziua de azi, muncitorii nu s-au mai apucat de lucrări. Cetăţenii se văd nevoiţi să mai achite o dată cele câteva sute de lei, preţul unei astfel de lucrări. Altfel, s-ar putea trezi în orice moment fără apă la robinet. De exemplu, doar asociaţia condusă de Daniel Nicoară – cu şase blocuri din cartierul Traian Vuia – a acumulat datorii de 85.000 de lei.