După ce la început de an avea de administrat un buget cu 440.000 de lei mai mic decât cel din 2017, conducerea primăriei din Toteşti a redus cheltuielile la minimum. Cu toate acestea, plana riscul ca din luna octombrie fondul de salarii să rămână pe zero. Însă, lucrurile s-au repus, în mare parte, pe făgaşul lor normal, odată cu rectificarea bugetară ce s-a aplicat de curând.
„Rectificarea a fost pe plus, dar suma primită nu e suficientă pentru a acoperi minusul cu care am păşit în 2018. La fel ca noi sunt şi alte unităţi administrativ-teritoriale. Avem nouă mari proiecte de investiţii ce au ca sursă de finanţare bani câştigaţi pe axe europene ori guvernamentale, iar pentru ele e nevoie de angrenarea în diverse cheltuieli cu avizele, proiectarea etc. Plus că unele sunt catalogate cheltuieli nedecontabile şi deci trebuie să le suportăm din puşculiţa locală. Mergem cu ele şi în 2019. Nu ne plângem, investiţii sunt. Până acum avem colectate circa 97 de procente din taxele locale şi vreau să le mulţumesc celor care au înţeles că achitându-şi obligaţiile fiscale, şi noi putem să facem mai multe din punct de vedere al programelor investiţionale”, a spus Tiberiu Pasconi (foto), primarul din Toteşti.
Potrivit acestuia, de la persoanele juridice ar mai fi de colectat circa 10.000 de lei. Pe de altă parte, neplata amenzilor auto a generat acţiuni în instanţă. Din pricină că persoanele în cauză dau bir cu fugiţii, primăriile au de suferit, acesta fiind unul din vectorii ce intră în discuţie atunci când se calculează formula de echilibrare bugetară. Alte venituri se mai strâng pe urma concesionării păşunii publice (180 de hectare eligibile), iar fondul forestier din proprietate (580 de hectare, din care doar 300 se exploatează, conform amenajamentului silvic) abia asigură lemnul de foc şi acoperă cheltuielile cu contractul de pază şi administrare. Per total, din dări se strâng circa 250.000 de lei, anual.
CORVIN FOTOVOLTAIC SRL - societate în faliment, prin lichidator judiciar RELCO ACTIVE SPRL, vinde prin…
Vorbesc cârcotașii că un personaj din zonă, ajuns, cum se spune cu sacii în căruță,…
Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara Pentru că nici nu a început bine anul și a…
Catedrala Națională va fi sfințită duminică, 26 octombrie 2025, de Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I al…
Lucian S., din municipiul Deva Pentru că i-a fost prelungit mandatul de arestare preventivă, bărbatul…
O hunedoreancă de 63 de ani, din Ghelari, nu s-a bucurat deloc de sărbătorile de…
View Comments
Poza d/lui primar e foarte photosopica ca a unui lup alsacian, adica cu multe subanselesuri, adicatelea in sedintele comunale una zice si "altele" se rezolva
Eu sunt una din problemele primariei de 5 ani de la moartea sotului meu Basaraba Doinel nu am reusit sa i/ua decat o singura data lemne in dec.anul trecut. Anul acesta a dat drumul cererilor pe a.c.si restantierii nu au primit nici pana la aceasta data 19.oct.2018 nici /un mt cub de lemn.De ce , doar dl.primar ar putea da un raspuns,altul pe care l/a rostit in sedinta acum aproximativ 2 luni.Sunt o vaduva care nu are un spate solid si nu pot sa aleg decat aceasta lupta. Sper sa dea roade.