Toteştiul a strigat adunarea
Comuna Toteşti a avut parte, joi, de o zi de sărbătoare, fiii satului fiind chemaţi să se bucure de prima ediţie a manifestărilor dedicate lor. Căminul cultural din localitatea-centru a fost martor la emoţiile şi bucuriile comunităţii venite să participe la distracţia oferită de Primăria Toteşti, Consiliul Local şi Ferma Denis.
“Să fie într-un ceas bun”
Cu puţin timp în urmă, Toteştiul era trecut în calendarul târgurilor din judeţ, printre puţinele din Ţara Haţegului. Aşa se face că inaugurarea obiectivului săptămânal “Târg public şi obor, comuna Toteşti”, cu vânzare-cumpărare de animale şi produse agro-alimentare şi industriale, situat pe DN 68 Haţeg-Caransebeş, nu a întârziat să apară. “Acest târg ne sporeşte bugetul local şi participă la dezvoltarea întregii regiuni, creând piaţă de desfacere pentru oamenii din zonă. Este o mână de ajutor pentru toţi cei care până acum, trebuiau să parcurgă kilometri buni, pentru a vinde sau a cumpăra câte ceva. Era necesar să se organizeze un obor local, ceea ce s-a şi făcut. Tarifele percepute sunt cele mai mici posibile în momentul de faţă, comparativ cu restul târgurilor de profil, ceea ce îi va asigura reuşita”, a menţionat Tiberiu Pasconi, primarul comunei.
A „plouat“ cu voie bună
Pentru ca întregul judeţ să afle cât mai multe despre comună, ziua a continuat cu emisiunea “Toteşti în ochii lumii”, produsă de o televiziune locală, iar pentru a pecetlui cât mai frumos evenimentul, un spectacol cu artişti aleşi pe sprânceană a adus folclorul pe buzele celor prezenţi în număr mare. Au cântat pe scena căminului cultural din Toteşti, Nicu Drăgan, Adi Mihăiescu, Neşu Ştefoni, Florin Sbuchea, Laura Rebrişoreanu şi invitaţii speciali: Mariana Suciu, Ana Almăşana Ciontea, Valerică Ianoşi Marian, Cristian Fodor, Bogdan Toma, Ilie David, Elena Moisescu, Marinela Crăciunescu, Petrică Crăciunescu, Nanciu Adrian, precum şi Ansamblul de dansuri “Haţegana” al Casei de Cultură Hunedoara. În cadrul spectacolului, a avut loc o festivitate de premiere a cuplurilor care au împlinit 50 ani de căsătorie şi a persoanelor care au bifat peste 90 de ani de viaţă. Balul organizat în finalul zilei a readus în actualitate jocul tradiţional, încingându-se o seară pe cinste. Focul de artificii a anunţat închiderea serbării. „Mă bucur că lumea s-a simţit bine şi îmi doresc să ne întâlnim cât mai des cu astfel de momente, când ne adunăm cu toţii, să sărbătorim ceea ce a însemnat, înseamnă şi va însemna Toteştiul. Să ne vedem sănătoşi şi la anul!”, a ţinut să le ureze consătenilor săi, primarul Tiberiu Pasconi.