Natalia Bumbac
Dezbaterile privind salarizarea angajaţilor la stat, inclusiv a aleşilor locali şi judeţeni a revenit în atenţia publică, dată fiind preocuparea Guvernului Cioloş de a întocmi un proiect de lege nou privind salarizarea unitară în sistemul bugetar. O ocazie bună pentru a afla opinia aleşilor hunedoreni în funcţie, vizavi de indemnizaţiile pe care le primesc dar şi faţă de salariile personalului din administraţie. Ieri, în mediul on-line a apărut o grilă de salarizare, care totuşi nu a fost asumată de membrii Executivului, dar am luat-o ca reper în discuţiile pe care le-am avut cu aleşii locali şi judeţeni.
Aleşii judeţeni, în topul grilei
Ar fi binevenit un sistem nou, care să ţină cont de volumul de muncă. În decizia aceasta ar trebui să se ţină cont de componenta anticorupţie. Nu mă plâng de veniturile pe care le am, pentru că din venitul meu şi al soţiei ne putem asigura un trai decent. Din acest punct de vedere sunt mulţumit. Dar din alt punct de vedere, volumul de muncă este unul imens. Muncesc câte 12-15 ore pe zi”, a subliniat Adrian David. Pe aceeaşi temă, vicepreşedintele CJ Hunedoara, Dorin Gligor, a afirmat că majorarea salariilor aleşilor nu ar trebui să fie prioritară faţă de creşterea veniturilor populaţiei. „Se discută despre propuneri de indemnizaţii mărite, pensii şi salarii speciale pentru preşedinţi şi
Lefurile din administraţie – nemotivante
„Grila de salarizare apărută în presă este doar o propunere. La ora actuală, salariile din administraţie sunt nemotivante. Am avut situaţii în care am scos posturi în aparatul de specialitate al primăriei la care nu s-a prezentat nimeni. Motivul a fost că salariile sunt prea mici. Asta, deşi la nivelul Primăriei Hunedoara am aplicat nivelul maximum de salarizare permis de Guvern. Cu toate acestea tot nu s-a prezentat nimeni”, a declarat Viorel Arion, primarul municipiului Hunedoara.
Primarii muncesc cel mai mult!
„Sunt de acord să crească salariile primarilor, cu condiţia să fie majorate veniturile tuturor care activează în administraţie. Nu doar salariile primarilor sunt mici, ci ale tuturor funcţionarilor. Dată fiind această situaţie, persoanele cu pregătire, profesioniştii, se feresc să se angajeze pe aceste posturi. Doi ani de zile m-am chinuit să găsesc un topograf şi nu am reuşit. La un salariu maxim de 1.200 de lei nu vine nimeni să se angajeze. Am avut noroc cu un tânăr care s-a căsătorit la noi în comună şi avea această pregătire. În primărie, ai nevoie de angajaţi, pentru că sunt o mulţime de lucruri care trebuie făcute. Dar din lipsă de personal, uneori lucrurile sunt făcute în grabă, motiv pentru care apar şi erori”, a declarat Marius Omotă, primarul comunei Ilia.
CORVIN FOTOVOLTAIC SRL - societate în faliment, prin lichidator judiciar RELCO ACTIVE SPRL, vinde prin…
Vorbesc cârcotașii că un personaj din zonă, ajuns, cum se spune cu sacii în căruță,…
Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara Pentru că nici nu a început bine anul și a…
Catedrala Națională va fi sfințită duminică, 26 octombrie 2025, de Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I al…
Lucian S., din municipiul Deva Pentru că i-a fost prelungit mandatul de arestare preventivă, bărbatul…
O hunedoreancă de 63 de ani, din Ghelari, nu s-a bucurat deloc de sărbătorile de…