Aleşii locali de la Deva au aprobat ieri un acord de parteneriat între municipiul Deva şi Asociaţia Centrul pentru Dezvoltare Durabilă Columna din Craiova, în vederea elaborării unei cereri de finanţare în cadrul Programului Operaţional Capacitate Administrativă 2014-2020. Numai că aprobarea acestui proiect a iscat oarece scandal, precum şi unele semne de întrebare.
Parteneriat cu o firmă de apartament?
Cu toate astea, se pare că angajaţii primăriei de la Fonduri Europene sunt depăşiţi de situaţie şi încearcă să se justifice din acest motiv. Mai precis, salariaţi plătiţi cu bani grei nu pot scrie proiecte, în condiţiile în care Primăria Deva nu este, până în prezent, campioană la atragere de fonduri UE. Chiar deloc. ”Am studiat proiectul. Asociaţia Columna are sediul într-un apartament din Craiova, la etajul întâi, şi are un angajat. Activitatea principală a acesteia este organizarea de spectacole folclorice. Întrebarea mea este de ce trebuie să facem această asociere? Dacă nu faceţi faţă, cei de la Fonduri Europene din cadrul Primăriei Deva, de ce nu se face o licitaţie în acest caz?”, a spus în şedinţă Răzvan Mareş, consilier local PSRO Deva.
Daniela Pârvu (foto), şefa Serviciului Programe-Dezvoltare din cadrul Direcţiei Deva 2020, care a condus ani buni Direcţia de fonduri europene a Primăriei Deva şi care nu a reuşit să facă prea multe proiecte pentru deveni, nu a lămurit suficient de ce e nevoie de acest parteneriat. Pârvu a încercat să explice că nu se dau bani de la bugetul local, ci de la Uniunea Europeană, de parcă nu tot cetăţeanul plăteşte şi pentru fondurile din exterior. Ca atare, parteneriatul este necesar, în opinia Danielei Pârvu, pentru că angajaţii pe care-i coordonează, în număr de 12, nu fac faţă activităţii specifice. Întrebată de ce nu pot cei 12 salariaţi din serviciul pe care-l coordonează să scrie proiecte pentru atragerea de fonduri europene, Daniela Pârvu a spus că nu poate declara nimic fără acordul primarului (n.r.-primarul Florin Oancea este în concediu de odihnă până la sfârşitul acestei luni), refuzând să ofere nişte informaţii mai clare despre parteneriatul pe care îl doreşte cu asociaţia din Craiova.
În aceste condiţii, ne-am adresat administratorului public al municipiului. ”Firma nu este de apartament, această firmă a mai desfăşurat alte parteneriate cu alte primării. Capacitatea unităţii noastre este depăşită de activitatea pe care ar trebui să o desfăşoare. Suntem obligaţi să facem cât mai multe parteneriate de acest gen, vrem să deschidem piaţa”, a declarat Vasilică Potecă, administratorul public al municipiului Deva.
CORVIN FOTOVOLTAIC SRL - societate în faliment, prin lichidator judiciar RELCO ACTIVE SPRL, vinde prin…
Vorbesc cârcotașii că un personaj din zonă, ajuns, cum se spune cu sacii în căruță,…
Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara Pentru că nici nu a început bine anul și a…
Catedrala Națională va fi sfințită duminică, 26 octombrie 2025, de Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I al…
Lucian S., din municipiul Deva Pentru că i-a fost prelungit mandatul de arestare preventivă, bărbatul…
O hunedoreancă de 63 de ani, din Ghelari, nu s-a bucurat deloc de sărbătorile de…
View Comments
De ce nu poate răspunde la intrebarea "ce caută un organizator de spectacole folclorice într-un parteneriat pentru scrierea de contracte pentru fonduri europene" ? Şi va aduce primarul (când vine din concediu)
vreun detergent eficient şi convingător pentru spălarea a ceea ce începe să pută ? E cumva (doamna) de la PNL ? Atunci e OK !