Comunitate

Tratarea bolnavilor COVID, activă la spitalul din Brad

Magdalena Șerban

Unele spitale din România au început să respire din ce în ce mai bine, în con­dițiile în care cazuistica Covid s-a ame­liorat. La Brad, de exemplu, nu a venit încă ziua în care să nu existe nici un pacient internat, fiind confirmat po­zi­tiv, dar nici nu mai e fluxul acela intens, cum se întâmpla în perioada de vârf a pandemiei. Speranța conducerii insti­tuției medicale de aici este ca nu cumva vremurile să se întoarcă.

Virusul e imprevizibil
Ba cu statistici în ușoară descreștere, ba cu unele cifre care s-au dublat în ultimele 24 de ore, virusul nu pare să plece definitiv din comunitate. Cel puțin nu acum, așa că de mai bine de doi ani, am învățat să trăim cu el. „În sfârșit, pu­tem să spunem că lucrurile merg înspre normal, pe moment, dar bucuria nu e de­plină, deoarece tot avem bolnavi Covid care necesită internare. Veștile alternează. Săptămâna trecută, de ex­emplu, au fost două persoane internate, iar una a fost externată recent. La ora actuală avem în grijă doar un singur pacient diagnosticat cu Covid. Vacan­țele și concediile din perioada pascală, iar în curând distracția de 1 Mai, toate ne dorim să nu lase urme asupra sănătății populației. Oricum, testarea se va face, la fel ca și până acum, în momentul în care cel ce se prezintă la unitatea noas­tră medicală acuză simptome spe­cifice”, a afirmat Ioan Cobori (foto), mana­gerul Spitalului municipal Brad.
Reamintim că vestea că în România s-a înregistrat primul caz de Covid-19 a fost dată la primele ore ale zilei de 26 februarie 2020, chiar de către ministrul de atunci al Sănătății, Victor Costache. Era vorba despre un italian sosit în vizită la familia soției, în Gorj. De atunci au în­ceput să apară noi și noi cazuri și să se răspândească în toată țara, de la mic la mare. Apoi, 27 decembrie 2020 a fost zi istorică: s-a dat startul vaccinării în România. Prima doză de Pfizer a fost ad­ministrată unei asistente de la Institutul „Matei Balș” din Capitală. Tră­gând linie, deși nu s-a jucat finalul, toată viața noastră s-a schimbat în acești ani de pandemie. Am văzut pentru prima dată ce înseamnă izolarea, carantina, am început să lucrăm de acasă, copiii au făcut școală online, s-au închis afaceri, am călătorit mai puțin și în condiții stricte, iar masca și certificatul verde au devenit accesoriile fără de care nu puteam ieși în societate.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura