A primit o sumă frumuşică
Potrivit unui comunicat al DNA, inculpatul este acuzat de infracţiunea de participaţie improprie, sub forma complicităţii, la folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, săvârşită în formă continuată.Valoarea celor două proiecte depăşeşte 20 de milioane de lei, procurorii DNA susţinând că, pentru serviciile sale, inculpatul ar fi primit din partea a două asocieri de firme, care au câştigat cele două contracte, o sumă de 747.000 lei.
În rechizitoriul întocmit de procurorii anticorupţie s-a reţinut că, în cursul anului 2014, între CJ Hunedoara, în calitate de beneficiar, şi Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operaţional Sectorial Mediu, a fost încheiat un contract finanţat din fonduri europene nerambursabile ce avea ca obiect proiectul „Sistem de management integrat al deşeurilor în judeţul Hunedoara”.
În cadrul acestui proiect, CJ Hunedoara a desfăşurat, simultan, procedura de achiziţie pentru ambele loturi ale proiectului: lotul 1 – Închiderea depozitului urban neconform Orăştie şi lotul 2 – Închiderea depozitului urban neconform Deva, acestea fiind gropi de gunoi neconforme de pe raza celor două localităţi.
Sechestru asigurator
Întrucât cele două asocieri de firme înscrise la licitaţii nu îndeplineau condiţiile minime de calificare referitoare la experienţa similară şi capacitatea profesională, acestea au apelat la ajutorul unui terţ susţinător, în persoana societăţii reprezentată de inculpat.
„În acest context, inculpatul, în calitatea menţionată mai sus, ar fi remis reprezentanţilor celor două asocieri mai multe documente false şi inexacte (procuri, angajamente, diplome de studii, CV-uri etc.), ajutând astfel la îndeplinirea condiţiilor pentru câştigarea licitaţiilor. Ulterior, reprezentanţii celor două asocieri, fără să cunoască caracterul acelor înscrisuri, le-au depus la autoritatea contractantă Consiliul Judeţean Hunedoara. Rezultatul acestor demersuri a fost atribuirea, în urma evaluării ofertelor, a celor două contracte către asocierile respective şi obţinerea de către acestea a sumei de totale 20.624.257 lei, reprezentând fonduri nerambursabile”, se arată într-un comunicat al DNA.
Pentru serviciile sale, inculpatul ar fi primit de la cele două asocieri, conform contractelor încheiate anterior, suma totală de 747.032 lei, afirmă procurorii DNA. În cauză, a fost dispusă instituirea măsurii sechestrului asigurător asupra mai multor bunuri mobile şi imobile ce aparţin inculpatului. Ministerul Fondurilor Europene şi Consiliul Judeţean Hunedoara s-au constituit părţi civile în procesul penal. Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Hunedoara cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii dispuse în cauză. (Sorin Blada, Agerpres)
S-a îmbătat criță și a făcut praf un bolid cumpărat din banii publici. Cârcotașii dintr-o…
Şoseaua care face legătura între municipiul Hunedoara şi localitatea Sântuhalm, de lângă municipiul Deva, una…
Cristian Merișanu, primar municipiul Vulcan Pentru că alături de promotorii locali în turism organizează și…
Andreea P., din Petrila Pentru că a fost acuzată de delapidare și riscă închisoarea, după…
Un nou studiu publicat de revista Nature dezvăluie informații despre modul în care nanoparticulele lipidice…
Anul trecut, a fost observată o creștere semnificativă a numărului de pacienți care au reclamat…
View Comments
Da, era combinat cu Molot si cu Dan Stoian. Ei sint cei trei excroci in aceasta situatie.