Triumf la categoria „vedetă”, pe locul doi la general
Gimnastele de la CNS „Cetate” Deva au strălucit la categoria cea mai „performantă” în finalele Campionatului Naţional individual al junioarelor, desfăşurat în weekend, la Deva. Clubul din municipiu a acumulat 12 medalii (4 de aur, 4 de argint şi 4 de bronz) şi s-a clasat pe locul doi în ierarhia generală pe medalii, după Dinamo, care a avut tot 12 medalii, dar mai strălucitoare (7 aur – 4 argint – 1 bronz).
Lidere la grupa de top
Cea mai importantă competiţie internă a gimnastelor junioare a fost „văduvită”, din motive necunoscute, de prezenţa la competiţie a junioarelor I, care sunt componente ale Lotului Naţional de la Izvorani, multe dintre ele legitimate la CNS „Cetate” Deva. În aceste condiţii, la categoria junioarelor I care trebuia să fie cea mai puternică, au participat doar şase sportive, fără prea mari veleităţi de performanţă, iar grupa junioarelor II de nivel IV a devenit cea mai performantă din cadrul întrecerii. La această categorie, CNS „Cetate” Deva a dominat autoritar competiţia, cucerind 12 dintre cele 17 medalii (în finala de la sărituri s-au acordat 3 medalii de bronz) puse în joc. Mai mult, gimnastele de la „şcoala campioanelor” au cucerit patru dintre cele cinci titluri naţionale ce s-au acordat la această categorie. „Vedeta” clubului devean a fost Ioana Crişan, care a cucerit cinci medalii. Ea a triumfat la individual compus şi a câştigat finalele de la sărituri şi bârnă, fiind de asemenea pe locul trei la paralele şi sol. Patru medalii, toate de argint (la individual compus, sărituri, paralele şi bârnă), şi-a trecut în palmares şi Olivia Crişan, în vreme ce Denisa Florea a devenit campioană naţională la paralele, iar Denisa Ivan şi Mica Ivănuş au fost medaliate cu bronz la sărituri.
Dinamo, prima în topul pe cluburi
Cu şase dintre cele 12 medalii cucerite la junioare I, unde concurenţa a fost slabă, Dinamo a avut cel mai bun bilanţ dintre toate cluburile participante: şapte medalii de aur, patru de argint şi una bronz. Pe locul doi s-a situat CNS „Cetate” cu 12 medalii (4 de aur, 4 de argint şi 4 de bronz), pe locul trei în topul cluburilor a fost Farul Constanţa cu 10 medalii (3-4-3), pe patru s-a situat Steaua cu şapte medalii (1-2-4), iar pe cinci, CSM Arad cu şase trofee (1-2-3). Pe podiumul de premiere au mai urcat sportive de la cluburile: CSSG Focşani (1-1-1); CSM Oneşti (1-1-1); CSS 2 Bucureşti (1-0-1), CSM Bârlad (1-0-2), CSS 1 Constanţa (0-3-2) şi CSS Galaţi (0-0-1).
Sprijin de la MTS
Federaţia Română de Gimnastică este una importantă în strategia Ministerului Tineretului şi Sportului, a declarat sâmbătă, la Deva, ministrul de resort, Gabriela Szabo, prezentă la deschiderea Campionatului Naţional individual al junioarelor. „Întotdeauna voi fi prezentă la asemenea evenimente, pentru că, în primul rând, mă informez cu privire la starea sportului respectiv la nivel naţional, văd ce se întâmplă la nivel de juniori şi ce se poate face în viitor pentru acea ramură sportivă”, a afirmat fosta mare campioană la atletism. Gabriela Szabo a ţinut să felicite Federaţia Română de Gimnastică, menţionând că este interesată în soluţionarea imediată a problemelor cu care se confruntă sportivii. „Vreau să felicit Federaţia Română de Gimnastică pentru tot ceea ce face pentru aceste minunate fetiţe. Să ştiţi că în fiecare dimineaţă mă întâlnesc la Ministerul Tineretului şi Sportului cu oficiali de la FRG, pentru că este o federaţie importantă în strategia noastră, este o federaţie de tradiţie, care aduce an de an medalii pentru România. Mă interesează să rezolvăm problemele de zi cu zi ale federaţiei de gimnastică, astfel ca drumul spre medalii să fie cât de cât uşor în situaţia actuală economică a României”, a adăugat Gabriela Szabo.