Comunitate

Turdaşul, cu bune şi cu rele

4 remi bocseri primar turdas (1)Magdalena Şerban

Majoritatea primăriilor din judeţ au primit ceva bani la alocările bugetare din acest an. Aşa că şefii administraţiilor locale s-au pus pe treabă, fiecare cu ce a primit. La Turdaş, situaţia financiară este una clară.

„Vom continua investiţiile începute”
„De la Consiliul Judeţean, ne-au fost alocaţi 350.000 de lei. Aceşti bani ne ajută să ducem mai departe câteva lucrări începute anul trecut din buget, dar şi să începem altele noi, precum amenajarea zonei din centrul satului Pricaz  sau branşamentele la canalul menajer. Pe HG 577, avem de modernizat DC 39A, iar pe Ordonanţa 7, avem canalizarea menajeră în Pricaz. În general, din bugetul propriu, am atacat lucrările care sunt prioritare, pentru că dacă ar exista banii necesari, le-am face pe toate în paralel. Aşa, restul mai trebuie să aştepte puţin”, a spus Remi Bocşeri (foto), primarul comunei Turdaş.

Nici măcar cât era necesar
O supărare recentă a edilului-şef este nealocarea, conform grilei de evidenţă, a fondurilor necesare celor cu probleme medicale. „Pentru cele 15 persoane cu handicap grav, aflate în evidenţa noastră,  nu am primit decât 6.000 de lei, bani ce ajung o lună de zile. Aşa că a trebuit să alocăm bani din bugetul local, ca plăţile să continue. Cu toate că situaţiile au fost comunicate, totuşi, nu s-a ţinut cont de acestea. Se ştia de sumele necesare ce trebuiau alocate şi de toate aspectele legate de aceste dosare. Probabil că la rectificare, în trimestrul al treilea, vor cuprinde şi sumele respective şi poate reuşim atunci să le mutăm înapoi de unde le-am luat. Oricum, nu e nici o problemă în acest sens, pentru că cei în cauză îşi vor primi indemnizaţia lunară. De asemenea, persoane asistate social avem 48 la nivel de comună”, a arătat Remi Bocşeri.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura