Cu ocazia unui mic dejun de lucru, preşedintele Organizaţiei Judeţene UDMR Hunedoara, europarlamentarul Iuliu Winkler, a prezentat candidaţii hunedoreni propuşi de Uniune.
Astfel, pentru Camera Deputaţilor candidează: Széll Lőrincz – inginer, Pogocsán Ferdinánd-Zoltán – inginer, preşedintele UDMR Deva – consilier local al municipiului Deva, Máté Márta – profesor, consilier local al municipiului Deva, Kofity Zoltán – inginer – preşedintele Organizaţiei Municipale UDMR Hunedoara – consilier local, Ferenczi István – inginer – om de afaceri din municipiul Hunedoara, Baboczi Imre – inginer – pensionar din Petroşani, Margai Zoltán – preşedintele UDMR Băcia şi consilier local al comunei, Benedekfi Dávid – inginer – preşedintele UDMR Lupeni şi consilier local al municipiului.
La Senat, lista de candidaţi ai UDMR Hunedoara este deschisă de europarlamentarul Iuliu Winkler – inginer/economist – preşedintele UDMR Hunedoara. El este urmat de Burjan Grigorie – inginer – vicepreşedinte politic al UDMR Hunedoara, Kun-Gazda Kinga – profesor – preşedintele Organizaţiei de Femei a UDMR Hunedoara şi Elekes Pál Jenő, din Petroşani, inginer la SNMVJ.
Totodată, liderul organizaţiei hunedorene a arătat că UDMR se prezintă în faţa electoratului cu un program pragmatic şi realist, axat pe patru piloni: educaţia, consolidarea drepturilor comunităţii maghiare, dezvoltarea infrastructurii şi modernizarea mediului rural, precum şi bunăstarea şi siguranţa familiilor. Dezvoltând aceste deziderate, Iuliu Winkler a subliniat că educaţia reprezintă cea mai importantă prioritate a oricărui proiect pe termen mediu sau lung al României. Şi legat de comunitatea maghiară, el a mai spus că îşi doreşte consolidarea învăţământului în limba maghiară la toate nivelurile, modernizarea şcolilor din Transilvania şi racordarea învăţământului la cerinţele de pe piaţa muncii.
Referindu-se la pilonul dedicat consolidării comunităţii maghiare din România, Winkler a subliniat faptul că, în ultima perioadă, s-a înregistrat un regres în privinţa exercitării unor drepturi câştigate şi, tocmai de aceea, îşi doresc consolidarea acestor drepturi, inclusiv la nivel constituţional.
În ce priveşte infrastructura, liderul hunedorean al UDMR a ţinut să explice că o Românie europeană presupune conectarea întregii ţări la Uniunea Europeană printr-o infrastructură modernă de transport şi comunicaţii. Şi, ca atare, proiectele de infrastructură întrerupte în Transilvania trebuie continuate, iar cele care nu progresează trebuie accelerate.
În fine, ultimul aspect abordat a fost cel legat de bunăstarea şi siguranţa familiei. UDMR propune o serie de măsuri care să conducă la consolidarea familiilor şi din punct de vedere economic: sistem special de impozitare, în funcţie de numărul copiilor, creşterea salariului minim pe economie, cât şi implementarea unor măsuri prin care preţul utilităţilor să scadă (prin reducerea TVA la 9 la sută).
Alţi reprezentanţi ai UDMR, candidaţi pe listele organizaţiei hunedorene (Szell Lorincz) a arătat că Uniunea sprijină acţiunea de deschidere a Văii Jiului prin lucrările de infrastructură, cât şi crearea conurbaţiei Deva – Hunedoara – Călan – Simeria, pentru o mai bună absorbţie a fondurilor europen. Profesorul Marta Mate a precizat că este nevoie de o reformă reală în învăţământul românesc, iar acordarea a şase procente din PIB educaţiei să se transforme din vis în realitate.
CORVIN FOTOVOLTAIC SRL - societate în faliment, prin lichidator judiciar RELCO ACTIVE SPRL, vinde prin…
Vorbesc cârcotașii că un personaj din zonă, ajuns, cum se spune cu sacii în căruță,…
Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara Pentru că nici nu a început bine anul și a…
Catedrala Națională va fi sfințită duminică, 26 octombrie 2025, de Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I al…
Lucian S., din municipiul Deva Pentru că i-a fost prelungit mandatul de arestare preventivă, bărbatul…
O hunedoreancă de 63 de ani, din Ghelari, nu s-a bucurat deloc de sărbătorile de…