Ultima strigare în dosarul de insolvenţă al CEH
După mai bine de cinci săptămâni de la data în care Tribunalul Hunedoara a admis cererea de intrare în insolvenţă a Complexului Energetic Hunedoara (CEH), dosarul a fost înaintat instanţei superioare pentru soluţionarea apelurilor depuse de mai multe părţi. Hotărârea pe care o va da Curtea de Apel Alba Iulia va fi definitivă.
Printre cei care au atacat cu apel hotărârea Tribunalului Hunedoara se numără însuşi CEH, Sindicatul „Noroc Bun”, dar şi societăţile comerciale Constantin Grup SRL, Armor Security SRL, Deloitte Consultanţă SRL Bucureşti, Hidroconstrucţia SA Bucureşti, Gerom Internaţional SA.
Nemulţumirile celor care au atacat hotărârea dată de prima instanţă au la bază mai multe motive. Atunci când Tribunalul Hunedoara a admis cererea de intrare în insolvenţă, a fost desemnat administrator judiciar provizoriu Casa de Insolvenţă GMC din Craiova. Asta, deşi reprezentanţii CEH au depus la dosar o propunere a Consiliului de Administraţie prin care arătau că firma Euro Insol, din Bucureşti, ar fi în măsură să fie desemnată administrator judiciar pe perioada insolvenţei. Este vorba de acea societate care a gestionat insolvenţa Hidroelectrica. De asemenea, reprezentanţii Gerom Internaţional SA, firma de la care CEH primeşte echipamente de protecţie pentru exploatările miniere, au arătat că intrarea în insolvenţă a complexului s-a făcut abuziv şi cu rea-credinţă. SC Gerom Internaţional SA a fost prima care a cerut intrarea în insolvenţă a CEH, încă în 2014, cerere la care a renunţat, deoarece li s-a promis plata datoriilor în rate, lucru care nu s-a întâmplat, susţin reprezentanţii firmei. (N. Bumbac)