Cristina Ghenea
Un bloc din Deva în care locuiesc 60 de familii riscă să se prăbuşească, din cauza surpărilor de teren provocate de acumulări masive de apă în subsol. Pământul fuge efectiv de sub imobil, iar specialiştii spun că în urma efectuării unei expertize se va stabili dacă se impune sau nu evacuarea locatarilor.
Terenul a alunecat pe o lungime de 30 de metri
Este vorba despre Blocul 47, de pe Aleea Teilor, din reşedinţa de judeţ. Cei care locuiesc aici susţin că problema e veche de mai bine de şapte ani, însă nimeni nu a luat până acum nici o măsură. „Subsolul se inundă dintotdeauna. De fiecare dată când avem problema asta, muncitorii vin, scot apa şi apoi pleacă. Nouă nu ne dă nimeni nici o explicaţie, nici nu ştim exact de unde vine toată apa asta şi ne întrebăm de ce nu se rezolvă problema de atâţia ani de zile“, a declarat una dintre locatarele blocului respectiv. Problema oamenilor s-a agravat în urmă cu aproximativ o săptămână, când pământul a început să se surpe. Ieri, experţii în construcţii au constatat o alunecare de teren de 30 de metri lungime, cu o lăţime ce variază între unu şi trei metri.
O parte din vină o au locatarii
La nivelul Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, s-a instituit o comisie, care a verificat ieri starea terenului şi a constatat că surparea este cauzată de apa acumulată în urma unor avarii ale reţelei de canalizare. Reprezentanţii ApaProd susţin că defecţiunea ţine de instalaţia internă a blocului, deci locatarii sunt nevoiţi să apeleze la serviciile unor instalatori. Până atunci, aceştia răspund la solicitările oamenilor şi scot zilnic apa din subsol. Pe de altă parte, o altă cauză ar putea fi extinderea balcoanelor. Trei apartamente au balcoanele extinse şi deşi locatarii spun că lucrările au fost efectuate în baza autorizaţiilor necesare, reprezentanţii primăriei susţin contrariul. „Au fost cerute autorizaţii, însă nu au fost şi eliberate, deoarece era vorba de extindere a locuinţei pe domeniul public. În consecinţă, şi-au extins balcoanele, deşi nu aveau voie să facă acest lucru. Acum, unul dintre aceste balcoane este cel mai afectat. În funcţie de rezultatele expertizei, din bugetul local vor fi alocate fonduri în regim de urgenţă pentru ridicarea unui zid de sprijin“, a declarat Corina Oprişiu, administratorul public al municipiului Deva.
CORVIN FOTOVOLTAIC SRL - societate în faliment, prin lichidator judiciar RELCO ACTIVE SPRL, vinde prin…
Vorbesc cârcotașii că un personaj din zonă, ajuns, cum se spune cu sacii în căruță,…
Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara Pentru că nici nu a început bine anul și a…
Catedrala Națională va fi sfințită duminică, 26 octombrie 2025, de Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I al…
Lucian S., din municipiul Deva Pentru că i-a fost prelungit mandatul de arestare preventivă, bărbatul…
O hunedoreancă de 63 de ani, din Ghelari, nu s-a bucurat deloc de sărbătorile de…