Un alt proces în care Mircea Moloţ (foto), liderul liberalilor hunedoreni, a contestat o decizie de incompatibilitate dată de Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a avut termen, ieri, la Curtea de Apel Timişoara. Recursul lui Moloţ faţă de verdictul dat de ANI a fost judecat iniţial de Curtea de Apel Alba Iulia, dar din motive necunoscute, apărătorii săi au cerut ca acesta să fie judecat de o altă instanţă de acelaşi grad. Prin urmare, cererea le-a fost aprobată, iar dosarul a ajuns să fie judecat de instanţa din Timişoara.
Două decizii de incompatibilitate
Potrivit purtătorului de cuvânt al Curţii de Apel Timişoara, Marius Cojocaru, instanţa a amânat judecarea cauzei pentru data de 11 noiembrie. „Instanţa a acordat un nou termen de judecată pentru a lua cunoştinţă de cererile depuse la dosar, admise în principiu, printre care cererea de intervenţie din partea Consiliului Judeţean Hunedoara”, a afirmat Marius Cojocaru. Ca şi în primul proces, care se judecă în prezent la Înalta Curte, preşedintele Consiliului Judeţean a fost găsit de ANI în conflict de interese faţă de funcţiile pe care le-a deţinut în perioada 5 martie 2011 – 26 octombrie 2012. În acest timp, Moloţ a fost concomitent preşedintele Consiliului Judeţean şi preşedinte la Crucea Roşie – Filiala Hunedoara, organizaţie care a primit din partea instituţiei pe care o conduce şi în prezent sume considerabile de bani.
Mai multe prevederi legale încălcate de preşedintele CJ
În comunicatul transmis de ANI, la momentul în care a fost constatată starea de incompatibilitate a lui Moloţ, se menţionează că acesta nu ar fi respectat dispoziţiile mai multor legi. Aşa cum se arată în textele legilor încălcate de liderul liberalilor hunedoreni, aleşii locali nu pot lua parte la deliberarea şi adoptarea de hotărâri, dacă au un interes personal în problemele supuse dezbaterii. Aceştia sunt obligaţi să anunţe la începutul dezbaterilor interesul pe care îl au în problema respectivă, având posibilitatea să anticipeze că o decizie a autorităţilor publice din care fac ei parte ar putea prezenta un beneficiu sau un dezavantaj pentru sine sau pentru orice persoană fizică sau juridică cu care au o relaţie de angajament, indiferent de natura acestuia. În raportul întocmit de ANI cu privire la cazul lui Moloţ, se arată că acesta ar fi alocat pentru Crucea Roşie – Filiala Hunedoara, al cărei preşedinte era, din partea Consiliului Judeţean, pe care, de asemenea, îl conducea, suma de 194.500 lei, lucru care contravine legilor în vigoare.
Frumoasă foc, dar cam tută! Gurile rele din sudul județului nostru spun că un ales…
Peste 100.000 de români s-au adunat, ieri, în Piața Universității. Oamenii au scandat „Libertate” și…
Alexia Crina în vârstă de 15 ani, sportivă la Clubul Kempo Lupeni Pentru că a…
Adrian T., din municipiul Vulcan, recidivist Pentru că riscă să ajungă iarăși în pușcărie pentru…
Un incendiu s-a pornit la o gospodărie din satul Bucium din comuna Sântămăria Orlea, mai…
Tribunalul Hunedoara l-a condamnat pe tatăl agresor la o pedeapsă de 7 ani închisoare cu…
View Comments
si alta data,si alta data ,o s o facem si mai lata
Acest Purcel (Molot) nu este om, este diavol, Doamne iarta-ma ! Sigur ar putea juca foarte bine rolul lui Mefisto. Cu toate acestea nu va avea scapare cu toate tertipurile sale diavolesti.
Purcel (Molot) nu este om, este diavol, Doamne iarta-ma ! Sigur ar putea juca foarte bine rolul lui Mefisto. Cu toate acestea nu va avea scapare cu toate tertipurile sale diavolesti.
Scuze ! "Dl. Molot" !
Domnule Ioan Ionac, sunteti un comic al dialogului pe acest site. Ii cereti scuza lui Purcel (Molot)? A alatura apelativul domn numelui acestui jegos este o blasfemie.Domnule Ioan Ionac, sunteti un comic al dialogului pe acest site. Ii cereti scuza lui Purcel (Molot)? A alatura apelativul domn numelui acestui jegos este o blasfemie.