Un nou succes pentru invenţiile marca Insemex
În urma participării la cea de-a III-a ediţie a Salonului Internaţional de Invenţii şi Inovaţii „Traian Vuia“, ce s-a desfăşurat la Casa Tineretului din Timişoara, reprezentanţii Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Securitate Minieră şi Protecţie Antiexplozivă – Insemex Petroşani s-au întors acasă cu trei medalii de aur, două de argint şi două de bronz. Manifestarea a reunit peste 300 de expozanţi din 10 ţări (Republica Moldova, Rusia, Belarus, Muntenegru, Serbia, Croaţia, Ungaria, Turcia, China şi România).
Ediţia din acest an a fost o adevărată provocare pentru organizatori, ţinând cont că numărul participanţilor a fost dublu faţă de cel înregistrat anii trecuţi, la fel ca şi aria domeniilor expuse. Au intrat în competiţie peste 300 de invenţii prezentate la salon, iar trei medalii de aur, două de argint şi două de bronz au fost atribuite, în urma jurizării de către o comisie specială, invenţiilor prezentate de Insemex Petroşani.
„Medalii de Aur s-au obţinut pentru invenţiile «Sistem universal pentru determinarea energiei minime de aprindere a amestecurilor explozive aer-substanţe inflamabile », «Dispozitiv de izolare ultra-rapidă a galeriilor miniere» şi «Metodă de eliminare a caracterului critic asociat construcţiilor de aeraj la nivelul unei reţele complexe». Medalie de Argint şi Diplomă de Excelenţă din partea Corneliu Group România a câştigat invenţia «Stand de încercare la aprindere a componentelor mici din echipamentele destinate utilizării în atmosfere explozive». De asemenea, Medalie de Argint şi Diplomă de Excelenţă din partea Universităţii de Stat de Medicină şi Farmacie Nicolae Testemiţanu din Republica Moldova a primit invenţia «Metodă de determinare a timpului critic specific unei atmosfere potenţial explozive». Medalie de Bronz a fost atribuită invenţiei «Avertizor prezenţă în proximitate a terminalelor mobile aflate în emisie utilizabil în atmosfere explozive». O altă Medalie de Bronz a fost adjudecată pentru invenţia «Metodă de caracterizare tridimensională a atmosferelor explozive». Felicit toţi participanţii, iar colectivului nostru îi doresc cât mai multe realizări a căror succes să fie oglindit într-o suită de medalii menite să aducă recunoştinţă muncii depuse. Cert este că ne-am confirmat, încă o dată, poziţia pe care o ocupăm în domeniul inventicii. Însă, înainte de orice, cel mai important lucru e faptul că foarte multe invenţii sunt destinate să salveze vieţile celor care muncesc în medii periculoase ”, a afirmat dr. ing. George Artur Găman, directorul general al Insemex Petroşani.