Un profesor din Pui a cucerit premiul II la concursul #Digitaliada
Adriana Năstase
Ediţia a treia a concursului #Digitaliada şi-a desemnat câştigătorii. Un număr de 224 de materiale digitale educaţionale au fost înscrise, în total, în concurs, iar dintre acestea, juriul a selectat nouă câştigători.
Astfel, câştigătorul premiului II la categoria Proiecte didactice este Dan Matei, profesor de istorie şi geografie la Şcoala Gimnazială Pui, cu proiectul didactic în limba engleză Globalization, National and European Identity. Materialul reprezintă un scenariu didactic menit să familiarizeze elevii cu fenomene precum globalizarea, identitatea naţională şi europeană, diversitatea culturală. A căutat constant diferite platforme educaţionale, iar în anul 2017 a descoperit platforma Digitaliada. “Digitaliada pune la dispoziţia cadrelor didactice o serie de materiale digitale educaţionale realizate de profesori şi de alţi autori. Am folosit o parte din aceste resurse digitale în realizarea unor scenarii didactice, am şi participat la ultimele două ediţii ale concursului Digitaliada, iar anul acesta am şi câştigat”.
De altfel, judeţul Hunedoara a dat în fiecare an un câştigător la concursul #Digitaliada. În ediţiile anterioare, Didina Botgros, învăţătoare din oraşul Aninoasa, a câştigat de fiecare dată premiul II la categoria Proiecte didactice, în prima ediţie cu materialul “Universul”, iar în a doua ediţie cu materialul “Orizontul local Aninoasa”.
#Digitaliada este un concurs care încurajează crearea de materiale digitale cu conţinut original şi open source, utile procesului de învăţare. Concursul de materiale digitale este organizat în cadrul Digitaliada, proiect de educaţie digitală al Fundaţiei Orange, şi se adresează în principal cadrelor didactice din orice şcoală din România, dar şi persoanelor de peste 14 ani interesate să creeze şi să distribuie publicului larg materiale didactice în format digital, ce pot fi folosite în predarea oricărei discipline şcolare din ciclul gimnazial. În cadrul concursului, au fost deschise trei secţiuni pentru înscrierea materialelor digitale – Aplicaţii, Conţinut video şi Proiecte didactice. În cadrul fiecărei categorii au fost premiate trei materiale, valoarea totală a premiilor fiind de 8.000 de euro. Câştigătorii primesc echipamente digitale performante, astfel încât să-şi susţină în continuare munca de dezvoltare şi creare de conţinut educaţional digital.
Felicitari Domnule Profesor DAN MATEI ! Calculatorul este pana la urma o unealta si Dvs. l-ati folosit in predarea ISTORIEI. Este bine, este frumos si aveti tot respectul meu.
Multumesc mult!