Comunitate

Vălişoara, în căutarea unui an mai bun

Magdalena Şerban

La Vălişoara, începutul de an a accentuat nu numai satisfacţia realizărilor obţinute cu greu în 2011, în urma implementării proiectelor locale de modernizare şi dezvoltare, dar şi vechi nemulţumiri şi noi semne de întrebare.

Câteva nemulţumiri de edil
„Din păcate, după cum s-a observat la recensământul efectuat în 2011, populaţia comunei a scăzut, ceea ce este o veste nu tocmai bună pentru noi. Astfel, de la 1.388 de locuitori câţi erau înregistraţi în 2002, am ajuns la 1.266. Acest regres se observă şi la nivelul şcolilor, numărul elevilor scăzând şi el. Satul românesc începe să tragă serioase semnale de alarmă, generând şi un mare semn de întrebare: încotro ne îndreptăm? O altă nemulţumire sufletească şi nu numai este că avem un proiect demarat prin programul Biblionet şi tot încercăm din luna februarie a anului trecut, să scoatem postul de bibliotecar la concurs, dar nu reuşim nicicum. Ne tot plimbăm cu organigrame şi documete pentru avizări, însă degeaba”, au fost supărările lui Mircea Rovinar (foto), edilul-şef din Vălişoara.

Pro-reorganizare administrativă
Dacă până mai ieri, zvonul unei posibile reorganizări la nivel administrativ îi dădea fiori primarului, în 2012, acesta pune altfel problema. „Deşi am fost împotriva reorganizării unităţilor şcolare, respectiv administrativ-teritoriale, trebuie să recunosc că este o idee care nu cred că ar fi rău să prindă contur. De ce? Spre exemplu, în cadrul Primăriei Vălişoara, din 15 posturi prevăzute în organigramă, avem ocupate doar 13, la final de 2011, aveam trei demisii pe birou, iar în acest an, nu e exclus să apară şi altele. Fiind şi posturi unice, nemaiavând oameni la taxe şi impozite, la registrul agricol, asistenţă socială, nemaiavând un inginer sau un cadru de specialitate la urbanism-cadastru, cred că actualul drum al administraţilor publice locale nu este chiar unul bun. Până la urmă, tot ceea ce ne dorim este să se poată desfăşura o activitate publică normală, cu funcţionari bine pregătiţi, dar şi bine plătiţi, fiindcă, din păcate, cu salariile care sunt acum în sistemul bugetar, mi se pare că se cer foarte multe. Există numai responsabilităţi şi obligaţii, iar drepturi, din ce în ce mai puţine. Nu se poate realiza o activitate eficientă fără un număr de personal corespunzător şi o salarizare pe măsură. Altfel, nu pot fi decât doar disfuncţionalităţi care se manifestă atât la noi în comună, cât şi în alte unităţi administrative din judeţ”, a mai precizat primarul din Vălişoara.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura