Vața s-a pregătit de oaspeți
Magdalena Șerban
Conducerea locală din Vața de Jos este din ce în ce mai activă în materie de promovare a specificului zonei, a tradițiilor și a frumuseților și binecuvântărilor primite de la Dumnezeu. Zilele trecute, aici a avut loc evenimentul cultural gastronomic „Vața se pregătește de oaspeți” – organizat de administrația publică împreună cu Agenția Națională a Zonei Montane și Grupul de Acțiune Locală – GAL Țara Zarandului.
S-a schimbat primarul, s-a schimbat norocul
„Zeci de iubitori și păstrători ai autenticului – fie că vorbim despre obiceiuri, tradiții sau preparate culinare produse în gospodăriile autohtone – au demonstrat o dată în plus că trăim într-un ținut care merită să fie descoperit și prețuit de cât mai multă lume. Iar oaspeții de seamă ai zilei, între care au fost prezenți și reprezentanții celor mai importante instituții județene și naționale, s-au arătat pe deplin convinși de acest adevăr. La Căminul Cultural din Vața de Jos au fost dezbătute și chiar stabilite unele strategii de cooperare între micii fermieri, producătorii locali, unitățile de alimentație publică, UAT-uri, iar participanților la cursurile de formare profesională pentru persoanele care deservesc Puncte Gastronomice Locale le-au fost înmânate atestatele de specialitate. Și, așa cum le șade bine oamenilor locului, aceștia au arătat tuturor oaspeților că în Țara Zarandului nici o bună primire nu începe și nu se gată fără Dumnezeu și fără Tezaurul Uman Viu al UNESCO, taragotistul Pera Bulz. Astfel, evenimentul s-a încheiat în satul Ciungani, cu o slujbă religioasă săvârșită la Izvorul de leac, urmată de un recital susținut de renumitul nostru instrumentist. Pentru participare, pentru implicare, pentru inima tuturor mare, un mulțam până la Soare! Hristos să binecuvinteze aceste locuri, pe noi – oamenii de aici și pe toți oaspeții noștri! Doamne ajută”, a subliniat primarul din Vața de Jos, Liviu Ioan Lință.