Veniți să vedeți ce elevi talentați avem!
Muzeul Civilizației Dacice și Romane Deva, cu sprijinul Consiliului Județean Hunedoara organizează, joi, 4 mai 2023, ora 14.30, deschiderea evenimentului Workshop&Expoziţia Stud-ART 2023, Ediţia a IV-a. Evenimentul se va desfășura până în 8 mai 2023, în cadrul sălilor destinate Artelor Vizuale din Palatului Magna Curia.
Invitat special
„Atelierul de creaţie plastică intitulat «Workshop & Expoziţie Stud-ART 2023, ediţia a IV-a» este dedicat tinerilor artişti în devenire. Participă la atelier şi expun elevii de gimnaziu, coordonaţi de către profesoarele Alina Nealcoş şi Corina Popa, de la Liceul de Muzică şi Arte Plastice «Sigismund Toduţă». Expun elevii claselor V-VIII, coordonaţi de către prof. Dorina Maria Pantea de la Colegiul Naţional «Regina Maria» Deva, şi cursanţii de la specializarea Arte Plastice şi Decorative, de la Şcoala Populară de Artă, din cadrul Centrului de Cultură şi Artă al Judeţului Hunedoara. Alături de tinerele talente devene, în calitate de invitat special, expune Andrei Pennazio, un tânăr talentat, în formare, care pictează de când se știe și este inspirat de cultura românească şi de arta italiană, fiind susţinut în tot ce realizează de către mama sa, doamna Silvia Garmacea”, anunță cei de la Muzeul Civilizației Dacice și Romane.
Tehnici de lucru
„În cadrul workshop-ului la care participă elevii de la Liceul de Muzică şi Arte Plastice din Deva, prin abordarea problematicii socio-culturale, copiii dobândesc îndemânarea şi cunoştinţele necesare pentru realizarea unor picturi inspirate de activitatea expoziţională şi de împrejurimile muzeului devean. Picturile rezultate în urma atelierului de pictură vor fi expuse alături de alte lucrări realizate de elevii claselor de gimnaziu, de la Colegiul Naţional «Regina Maria», care au fost selectate de către prof. Dorina Maria Pantea, spre a fi incluse în cadrul expoziţiei «Stud-ART 2023». Expoziţia etalează tehnici de lucru, precum: pictură în tempera şi în ulei pe pânză şi pe carton pânzat, studii de desen şi acuarelă, tempera şi acrilic pe hârtie. Tematica diferă şi regăsim: peisaje, compoziţii figurative, realizate în funcţie de specializarea, inspiraţia şi îndemânarea fiecărui elev. Se disting diverse motive preluate din autenticitatea tradiţională, evoluţia modernităţii şi din actualitatea realităţii cotidiene», au adăugat reprezentanții muzeului devean. (A.Năstase)