Comunitate

Vești bune: Sanatoriul din Brad, reacreditat la nivel II!

Magdalena Șerban

Sanatoriul de Pneumoftiziologie din municipiul Brad a fost reacreditat cu un punctaj foarte mare, mai exact 83.96 de puncte, fiind verificați peste 2.000 de parametri.

Standard de calitate
„Per ansamblu, reacreditarea obți­nută oglindește calitatea actului me­di­cal pe care instituția noastră îl pune la dispoziția pacienților. Este certificată de Autoritatea de Management al Calității în Sănătate (ANMCS), entitate publică aflată sub umbrela Guvernului României. Bineînțeles, nu am atins perfecțiunea, de altfel fiind un prag extraordinar de greu de îndeplinit de către oricare unitate medicală din sistemul de stat, dar punctajul obținut este unul foarte bun. Există și recomandări minime pe care trebuie să le implementăm, fiind monitorizați în acest proces de fun­da­mentare și de menținere a standardelor. În momentul în care am venit la con­ducerea spitalului (15 noiembrie 2016), era acreditat la nivelul cinci, iar acum, printr-un efort comun și susținut, am ajuns să fim reacreditați la nivelul doi. Este o evoluție care se datorează între­gului colectiv căruia doresc să-i mul­țu­mesc pentru implicare. Există o di­fe­rență mare între acreditare și reacre­di­tare. Dacă în primul caz trebuie doar să te justifici în baza unor documente, în al doilea, trebuie să le ai și implementate. La ora actuală, suntem singurii din sub­ordinea Consiliului Județean Hunedoara care am fost reacreditați. În rest, ceilalți sunt acreditați ”, a explicat medicul primar pneumolog Marcel Iosif Cârjea (foto), managerul Sanatoriului de Pneumoftiziologie Brad.

Avantaje
De precizat că pe lângă prestigiul in­sti­tuțional, reacreditarea aduce avan­taje şi beneficii pentru pacienţi, în pri­mul rând. Astfel, pentru bolnav, avan­tajele faptului de a fi îngrijit într-o uni­tate cu paturi acreditată ANMCS sunt creşterea siguranţei şi satisfacţiei lor, scăderea riscului infecţios pentru aceş­tia, dar şi pentru aparţinători şi pentru angajaţii spitalului, precum şi scăderea riscului infecţios al mediului de îngrijire. Un alt plus, de data aceasta pentru per­sonalul angajat, constă în identificarea şi analizarea evenimentelor adverse aso­ciate asistenţei medicale şi învă­ţarea din aceste erori. Totodată, potrivit legii, spitalele publice neacreditate nu pot încheia contracte cu Casele Jude­ţene de Asigurări de Sănătate. Acest lu­cru înseamnă că nu pot primi finanțare.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura