Magdalena Șerban
Administrația publică din Vețel anunță locuitorii comunei că pot primi asistență la autorecenzarea online. Pentru asta, trebuie să vină la sediul primăriei, unde vor fi sprijiniți pas cu pas. Intervalul săptămânal este de luni până joi, între orele 8:00-18:00, iar termenul limită potrivit reglementărilor legale este data de 15 mai 2022.
Indicatorii vor dicta situația exactă
Pentru prima dată în istorie, Recensământul Populației și Locuințelor se desfășoară complet digitalizat. Institutul Național de Statistică pune la dispoziția celor care au rezidența în România o platformă de autorecenzare, disponibilă la adresa recensamanatromania.ro, în care cine dorește poate completa online chestionarul. O altă posibilitate este cea a autorecenzării asistate, prin care cei care nu au mijloace tehnice, nu știu sau nu pot să se autorecenzeze pot apela la un recenzor la punctele special puse la dispoziție de fiecare primărie din țară. De asemenea, orice salariat din mediul privat sau de stat va beneficia de o zi liberă pentru autorecenzare. E acordată doar după completarea formularului de autorecenzare și nu în avans, însă în termen de maximum 12 luni de la data realizării autorecenzării. Practic, un angajat își poate lua această zi liberă până cel târziu în mai 2023. „După cum știm, unul dintre cele mai importante evenimente din țara noastră este Recensământul General al Populației și Locuințelor, organizat din 10 în 10 ani. Această culegere de date oferă informații exacte privitoare la numărul real al populației rămasă în țară și al spațiilor de orice fel (industriale, locative, anexe etc). Ultimul recensământ general a avut loc în 2011 și ar fi trebuit să fie repetat anul trecut. Din cauza pandemiei a fost amânat pentru 2022. Așa că a venit timpul să ne mobilizăm. În ce privește populația din satele aparținătoare, îndemnăm la înțelegere și vă rugăm ca pentru a evita cozile și așteptările inutile să vă programați în prealabil la recenzori, numerele de telefon disponibile fiind 0731/260.440 sau 0731/260.429″, a afirmat primarul din Vețel, Ioan Hențiu (foto).
La fel de important
Pe de altă parte, un alt apel al edilului local se îndreaptă către proprietarii de pensiuni și acele persoanele fizice care doresc să dea o mână de ajutor și să cazeze refugiați din Ucraina. Le reamintește că în prealabil trebuie să-i înștiințeze pe lucrătorii Postului de Poliție Vețel despre intenția de ajutorare. „Sunt mulți oameni cu suflet mare și nu rămân indiferenți la strigătul de durere al celor pe care conflictul armat din Ucraina i-a lăsat fără acoperișul de deasupra capului, poate fără mașină și/sau alte bunuri obținute din strădania lor. Să ne punem puțin în locul acestora și să ne imaginăm că oricare dintre noi poate trece printr-o situație similară. Ba mai mult, unii și-au lăsat părinții și bunicii în urmă, tocmai pentru a-și salva copilașii. Au luat calea României, fugind de moarte. Îi felicit pe membrii comunității noastre pentru empatia manifestată și sper din toată inima ca pacea să revină în lume. Suntem greu încercați, ba de pandemie, ba de nevoi și greutăți, ba de nesiguranță, dar cel mai greu e când e război. Doamne ajută să fie bine”, a încheiat primarul comunei Vețel.
Senatorul „resturilor” PNL, Călin Marian, își arogă merite nejustificate într-o investiție privată, iar primăria VEȚEL…
In prezent, la un cazino online mai poti juca si alte jocuri de noroc, nu…
STIMAȚI CONCETĂȚENI ROMÂNI Mă adresez fiecăruia dintre Domniile Voastre deoarece țara noastră, a fiecăruia în…