Ieri a avut loc Adunarea Generală a Acţionarilor din cadrul Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „Sistemul Integrat de Gestionare a Deşeurilor judeţul Hunedoara“ şi, între alte puncte aprobate, a fost votată noua conducere a asociaţiei.
Comitet din trei persoane
Începând de ieri, pentru o perioadă de patru ani, Vetuţa Stănescu (foto) a fost aleasă în fruntea ADI Deşeuri cu unanimitate de voturi din partea colegilor. La sfârşitul lunii iulie, acesta a fost numită şi reprezentant al Consiliului Judeţean Hunedoara în Adunarea Generală a asociaţiei, după ce Ioan Rus a demisionat de la conducere. Tot ieri a fost votat şi comitetul director, format din Nicolae Panţa, primarul comunei Băcia, Florin Mihuţiu, reprezentant al Consiliului Local Haţeg, şi Vetuţa Stănescu, vicepreşedinte al CJ Hunedoara.
Termene pentru conformare
Potrivit lui Ioan Prip, directorul executiv al ADI Deşeuri, în cadrul şedinţei au mai fost discutate şi alte puncte importante pentru finalizarea cu succes a proiectului cu deponeul ecologic de la Bârcea Mare. „Am făcut analiza studiului de oportunitate, care a fost aprobat la nivelul întregului judeţ, iar pentru regulamentul de salubrizare am stabilit să fie aprobat de consiliile locale până în 30 septembrie. Până acum, 25 de primării l-au aprobat. De asemenea, am hotărât ca administraţiile locale să îşi achite contribuţia proprie la proiect până în 30 octombrie. O parte au făcut acest lucru, precum Aninoasa, Haţeg sau Orăştie. Am aprobat şi o rectificare bugetară la nivelul ADI-ului, pentru a putea finanţa construirea unor platforme în zonele Brad, Haţeg, Bârcea Mare şi Petroşani, pentru deşeurile provenite din demolări. Acest lucru nu a fost prevăzut în proiectul iniţial, de aceea trebuie să depunem proiectul până la începutul lunii noiembrie, pentru a obţine finanţare. Costurile ajung până la un milion de euro, 80 la sută o să acoperim din finanţare, iar diferenţa de 20 la sută din contribuţia administraţiilor locale şi a Consiliului Judeţean“, a declarat Ioan Prip.
Taxă pentru Valea Jiului
În Valea Jiului, primăriile au solicitat să meargă pe sistemul de plată sub formă de taxă, atunci când proiectul va deveni funcţional, ceea ce presupune ca primăriile să încaseze banii, iar apoi aceştia să fie viraţi în conturile operatorului. „În proiectul iniţial s-a aprobat tariful, de aceea, fiecare oraş trebuie să adopte o hotărâre de consiliu local, şi când le vom avea pe toate, facem un memoriu justificativ pe care îl transmitem Ministerului Mediului. Atunci, Brad, Haţeg şi centrul vor rămâne pe tarif, iar Valea Jiului pe taxă“, a mai precizat Ioan Prip.
Vorbesc gurile rele că o duduie, cu un salariu net de vreo 8.000 de lei,…
Peste câteva zile, Donald Trump își preia mandatul de președinte al SUA. Peste câteva zile,…
Mircea Rotea, pompier la Detașamentul de pompieri Deva Pentru că a intervenit, fiind în timpul…
Claudia N., din municipiul Hunedoara Pentru că a fost trimisă în judecată pentru infracțiunea de…
Hunedoreanul a cerut intervenția polițiștilor după ce mai mulți cetățeni olandezi s-au încăierat la o…
Tânărul aflat în arest preventiv a fost închis de mai multe ori pentru furturi, iar…
View Comments
Omul potrivit la locul potrivit.....(ha!ha!ha!)
Atentie la cumul de functii si incompatibilitati. Cica dauneaza grav lacomilor care nu se mai satura si care mai vor baita in troaca politica pe viitor.
De accord cu Vasile.
Ha Ha Ha. sau cu alte cuvinte , "Saveta, dracu te-a pus !!?"
Din bancuri traditionale romanesti:
Prietenii tai politruci numai binele ti-l vor.