„Începând din 18 decembrie 2019 şi până pe 6 ianuarie anul acesta am avut 76 de intervenţii, dintre care 47 au necesitat evacuarea victimelor cu ambulanţa. Majoritatea accidentelor se produc din cauza nerespectării conduitei elementare de comportament pe zona schiabilă. Parcă pe an ce trece turiştii pierd noţiunea de fair-play, astfel ca schiorul din deal să-l ocolească pe cel din vale. Aceste situaţii duc la ciocniri pe pârtie şi, inevitabil, la traumatisme sau fracturi“, a declarat George Resiga, vicepreşedintele Asociaţiei Salvatorilor Montani din România, totodată şi şeful Salvamont Lupeni.
Indisciplina schiorilor a dus la producerea accidentelor, iar salvatorii montani au elaborat un regulament care va intra în vigoare în următoarele zile. „Nu ne gândim, în mod deosebit, la aplicarea unor amenzi, deşi ele sunt prevăzute în regulament, ci ne vom axa pe o conştientizare a schiorilor care se află pe domeniul schiabil în respectarea unei conduite ce poate evita producerea unor accidente grave“, a precizat Resiga.
Dispeceratul Naţional Salvamont România derulează o adevărată campanie cu privire la codul de conduită al schiorului, cod care ar reduce numărul de accidente montane dacă ar fi respectat. (M. Gânju)
CORVIN FOTOVOLTAIC SRL - societate în faliment, prin lichidator judiciar RELCO ACTIVE SPRL, vinde prin…
Vorbesc cârcotașii că un personaj din zonă, ajuns, cum se spune cu sacii în căruță,…
Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara Pentru că nici nu a început bine anul și a…
Catedrala Națională va fi sfințită duminică, 26 octombrie 2025, de Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I al…
Lucian S., din municipiul Deva Pentru că i-a fost prelungit mandatul de arestare preventivă, bărbatul…
O hunedoreancă de 63 de ani, din Ghelari, nu s-a bucurat deloc de sărbătorile de…