Categories: Actualitate

Zilele Comunei Pui, tradiţionala sărbătoare din Ţara Haţegului

Magdalena Şerban

Cea de-a X-a ediţie a Zilelor Comunei Pui a avut loc peste weekend, adunând toată suflarea din Ţara Haţegului, la care s-au adăugat invitaţi de seamă din judeţ. De Sărbătoarea Sfintei Marii, lumea s-a adunat să se cinstească şi să se bucure de muzică bună, dar şi de compania prietenilor dragi.
Spectacole folclorice şi de muzică uşoară
Manifestările au debutat vineri după-amiază, când administraţia locală, prin primarul Victor Stoica (foto), a acordat o diplomă de excelenţă unui localnic iscusit, Iulian Ioniciu, care, pe lângă faptul că a dat dovadă de originalitate manifestată sub formă de diferite invenţii, şi-a lansat şi prima lui carte, intitulată „Cântece din satul Galaţi“. Mai apoi, în prezentarea interpretei de muzică populară Felicia Stoian, pe scena special amenajată au urcat artişti renumiţi, precum Nineta Popa, Nicu Novac, Stana Stepănescu, Felicia Stoian, Maria Coman, Lavinia Zelneanu, Monalisa Dahotar, Lenuţa Ungureanu, Norica Haţegan şi Elena Moisescu, aceştia fiind acompaniaţi de Orchestra „Cântec românesc”, condusă de profesorul Adi Zselnyan.
Ziua de sâmbătă a aparţinut cu precădere tinerilor, primăria şi consiliul local punându-le la dispoziţie un spectacol de muzică uşoară ce a purtat semnătura trupei Acces, a Letticiei şi a dansatorilor săi, precum şi a altor artişti. Focul de artificii a încununat închiderea manifestărilor.
Sărbătoare care a dăinuit peste ani
„Ne bucurăm că am reuşit să sărbătorim şi în acest an zilele comunei noastre, festivitate care a devenit tradiţională în comunitate, dar şi în întreaga zonă”, a subliniat Victor Stoica, primarul comunei Pui. Tot acesta a ţinut să le mulţumească tuturor celor care la ceas de mare sărbătoare creştină, au ales să-i fie aproape. De amintit că Victor Stoica, aflat la al patrulea mandat în fruntea comunităţii din Pui, a încercat ca în fiecare an, în ciuda greutăţilor financiare pe care orice primărie le are, să le organizeze consătenilor săi sărbătoarea lor de suflet. Acesta consideră că omul are nevoie şi de socializare şi bună-dispoziţie, nu doar de muncă.
Asta, după ce reabilitarea şi modernizarea drumurilor, a căminelor culturale, ajutorul anual oferit bisericilor şi şcolilor, atragerea de bani europeni nerambursabili şi accesarea de programe guvernamentale care să fie implementate pentru dezvoltarea comunei, toate au dat roade, de-a lungul acestor 14 ani, de când comuna Pui este păstorită de el.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

LICITAŢIE

CORVIN FOTOVOLTAIC SRL - societate în faliment, prin lichidator judiciar RELCO ACTIVE SPRL, vinde prin…

2 zile ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că un personaj din zo­nă, ajuns, cum se spu­ne cu sacii în căruță,…

2 zile ago

Bulina albă

Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara Pentru că nici nu a început bine anul și a…

2 zile ago

Când va fi SFINȚITĂ Catedrala Mântuirii Neamului: „Permanent deschisă închinătorilor”. Cât ne costă Catedrala

Catedrala Națională va fi sfințită du­mi­nică, 26 octombrie 2025, de Patriarhul Ecu­menic Bartolomeu I al…

2 zile ago

Bulina neagră

Lucian S., din municipiul Deva Pentru că i-a fost prelungit mandatul de arestare preventivă, bărbatul…

2 zile ago

Bătută măr de sărbătorile de iarnă

O hunedoreancă de 63 de ani, din Ghelari, nu s-a bucurat deloc de săr­bătorile de…

2 zile ago