Dar, ce e mai important este că aici, cercetarea arheologică desfăşurată de colectivul de arheologi şi studenţi de la Facultatea de Istorie a Universităţii „Babeş-Bolyai“ din Cluj-Napoca, aflat sub coordonarea prof. dr. Gelu Florea, a adus la lumină noi mărturii despre viaţa cetăţii antice.
Săpăturile de pe terasa a XI-a din zona sacră a Sarmizegetusei Regia au continuat cu descoperirea unui nou segment de alee pavată, care uimeşte prin tehnica utilizată şi materialele folosite de meşterii daci: andezit, gresie şi calcar. Arheologii au dezvelit şi o secţiune a drumului pavat principal, aflat în continuarea porţiunii restaurate, din care se ramifică aleea cercetată. Vizitatorii au avut astfel posibilitatea să vadă modul în care era construită, precum şi elementele originale din care era compusă principala cale de acces spre zona sacră.
În cursul cercetărilor, în secţiunile săpate, au fost descoperite numeroase resturi de ceramică, cereale carbonizate, piese din fier, printre care şi o seceră, alte artefacte. Cercetările arheologice au beneficiat de finanţarea Consiliului Judeţean Hunedoara, bugetul alocat pentru campania din acest an fiind de 85.000 de lei. (A. Năstase)
Vorbesc gurile rele că un angajat de la o unitate medicală din zonă scuipă pe…
Start în campania electorală pentru turul al doilea tur de scrutin pentru prezidențiale. Duminică, 18…
Magdalena Șerban În organizarea Consiliul Județean Hunedoara și a Centrului de Cultură și Artă al…
Lucian Rus, primarul municipiului Deva Pentru că a rezolvat o problemă a unora dintre cetățenii…
I.A., din municipiul Deva Pentru că a fost trimis în judecată pentru infracțiuni de corupție,…
Un bărbat din municipiul Lupeni s-a ales cu dosar penal pentru infracțiunea de distrugere după…